ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

«Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση χορευτικών τμημάτων του Δήμου Γρεβενών»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών, με τίτλο...
«Χριστούγιννα, Πρωτούγιννα, τώρα Χριστός γιννιέτι», αφιερωμένη στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του Δωδεκαημέρου από τόπους και γειτονιές της Ελλάδας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα το κοινό γνώρισε τα ήθη και τα έθιμα κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος που λαμβάνουν χώρα το Άγιο Δωδεκαήμερο μια περίοδο με τεράστια σημασία στη ζωή μας η οποία αρχίζει την παραμονή των Χριστουγέννων και τελειώνει ανήμερα των Φώτων. Οι χορευτές μας, μικροί και μεγάλοι με ιδιαίτερη χάρη απέδωσαν ο καθένας τον ρόλο του, παρουσιάζοντας κάλαντα, δρώμενα και χορούς από όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους κατέκλεισαν την αίθουσα και ενθάρρυναν τους χορευτές μας με το χειροκρότημα τους καθώς και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Κατερίνα Προκόβα η οποία έχει και την καλλιτεχνική και διδακτική ευθύνη των όλων των χορευτικών τμημάτων.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: