ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΥΕΔ -ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - GEA

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Σωματείο προέβη σε επίσημο ερώτημα προς το Υπουργείο Πολιτισμού (αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. ) με τη μορφή του...

κατεπείγοντος μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και απορίες εκατοντάδων συναδέλφων εάν υποχρεούνται να πληρώνουν την Ε.Υ.Ε.Δ εφ’όσον δεν υπάρχει διοίκηση, όπως προβλέπεται και από την Νομοθεσία 4481/20-1-2017-2121/1993.

Δημοσιεύουμε: 1. Το ερώτημα του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε προς το Υπουργείο.

Προς τον Ο.Π.Ι
Αξιότιμοι κύριοι,

Παράκληση όπως άμεσα, μας απαντήσατε στο παρακάτω ερώτημα που δεχόμαστε από αρκετά μέλη του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., εάν δηλαδή υποχρεούται ο χρήστης να προβαίνει στην πληρωμή αμοιβής για συνθέτες, στιχουργούς, μετά την παραίτηση της διαχειρίστριας κ. Μ. Βλάχου, η οποία είχε αρμοδιότητες να στέλνει επιστολές οφειλής, να ασκεί ένδικα μέσα να υπογράφει άδειες προς τους χρήστες και να διακινεί χρήματα για εισπράξεις αποπληρωμής.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος

2. Την απάντηση του Υπουργείου.

Αρ. Πρωτ. 40396
Αξιότιμε κύριε Τσαπατσάρη,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ σχετικά με τον διορισμό του νέου Προσωρινού Διαχειριστή της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ). Η δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης έγινε στο ΦΕΚ Β’ 4657/17-122019 και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ στον ακόλουθο σύνδεσμο https://opi.gr/epikairotita1/nea/9648-ey .

Με εκτίμηση,
Κρυσταλλένια Κολοτούρου, Δ.Ν., LL.M.
Νομικός
Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Προς αποφυγήν παραβάσεων - προστίμων – δικαστηρίων αποδεικνύεται (μετά από την απάντηση του Υπουργείου ότι έχει διοριστεί νέος προσωρινός Διαχειριστής για την Ε.Υ.Ε.Δ) ότι υποχρεούμεθα να πληρώνουμε όπως και πριν ΕΥΕΔ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και συγγενικά δικαιώματα (GEA) εφ’όσον χρησιμοποιούμε το ρεπερτόριό τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Παρακαλούμε τα μέλη καταστήματα όπως και κάθε χρήστη, να μην επηρεάζονται από ανεύθυνα και ανακριβή στοιχεία, από διάφορα δημοσιεύματα που πολλάκις προέρχονται μάλιστα από Σωματεία, Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια κ.τ.λ.
Επαναλαμβάνουμε ότι έχει τη δυνατότητα ο κάθε χρήστης να επικοινωνεί με το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. το οποίο δημοσιεύει μόνο τις απαντήσεις του Υπουργείου ή τηλεφωνικά ο ίδιος να ζητά οποιαδήποτε πληροφορία από το Υπουργείο Πολιτισμού αρμόδιο τμήμα (Ο.Π.Ι.) οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: