ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Για το 2020 έβαλα στόχο να μη με νοιάζει. Γενικά!

Είναι δουλειά της ζωής, αυτό, με τα μαθήματα που δίνει.
Για το 2020 αποφάσισα να βάλω στόχο το να πάψει να με νοιάζει. Γενικά!
Να μη με κόφτει για όσους επιλέγουν την καταστροφή. Να περνάει απαρατήρητο από το...

μέσα μου τι πιστεύει ο καθένας για μένα. Να μη με αγγίζει αν κάποιοι που αγαπώ θέλουν να βουτήξουν στα σκατά για να δουν τι γεύση έχουν.

Εγώ θα είμαι πάντα βράχος δίπλα σε όσους θέλουν να ακούσουν και ακούν πραγματικά. Εγώ θα στέκομαι πάντα δίπλα σε εκείνους που θα ζητήσουν το χέρι μου γιατί δεν μπορούν μόνοι τους να βγάλουν άκρη. Θα απλώνω το χέρι μου, γιατί έτσι θέλω και θα ανοίγω την καρδιά μου, γιατί έτσι έμαθα, σε όσους πονάει το μέσα μου αλλά μαλάκας δεν γίνομαι!

Πονάει πολύ κάθε φορά που συνειδητοποιείς πως δεν εκτιμήθηκε η ψυχή σου. Δεν αντέχεται να σκέφτεσαι πως υπάρχουν αχάριστοι που δε βλέπουν το καλό που ήθελες να κάνεις. Κι όταν έρχεται από όσους λάτρεψε η καρδιά σου, το μόνο που θες να κάνεις είναι να αλλάξεις. Να γίνεις σκληρός και να κάνεις εκείνη την ριζική αλλαγή. Να γίνεις άλλος. Μα πες μου, τι θα καταλάβεις; Πως θα ικανοποιηθείς με αυτό;

Να σου πω εγώ. Δε θα ικανοποιηθείς. Αντιθέτως, θα τους χαρίσεις ευχαρίστηση γιατί θα γίνεις σαν αυτούς. Και μεγαλύτερο κακό από το να μοιάσεις στον εχθρό σου, δεν υπάρχει. Γι' αυτό κοίτα το τομάρι σου κι αν ο άλλος δεν έχει μυαλό, μη σκας να του βάλεις. Είναι δουλειά της ζωής, αυτό, με τα μαθήματα που δίνει.

Υγεία κι ευτυχία!



Έφη Μπαμπούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: