ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκαν οι μαθητές της πέμπτης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους,...

Σταυρούλα Νάκα και Βασίλη Καρανικόλα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ξεναγηθούν στους χώρους της βιβλιοθήκης, να μάθουν για τον αριθμό των βιβλίων της, για την πολιτική της επιλογής τους και γενικά για την όλη διαδικασία επεξεργασίας του υλικού μέχρι να συναντήσουν τους αναγνώστες στα ράφια. Επίσης, για τις δράσεις της και για το κέντρο πληροφόρησης.

Οι μαθητές υποψιασμένοι από την ενότητα του βιβλίου της γλώσσας: «Βιβλία και βιβλιοθήκες», περιηγήθηκαν στα ράφια, ξεφύλλισαν τα βιβλία, άκουσαν για τις ειδικότητες που δουλεύουν σ’ αυτόν τον χώρο, είδαν πώς γίνεσαι μέλος της βιβλιοθήκης, πώς γίνεται η αναζήτηση των βιβλίων στον ηλεκτρονικό κατάλογο και ενημερώθηκαν για τον κανονισμό λειτουργίας της και για το ποια βιβλία δανείζονται και ποια όχι. Αυτό που πραγματικά τους χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν όταν οι ίδιοι έγιναν βιβλιοθηκονόμοι και εξυπηρέτησαν το κοινό που έμπαινε στη βιβλιοθήκη. Μας έκαναν πολλές ερωτήσεις και έδειξαν πολύ ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο αναγνωστήριο για να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική δράση που τους ετοιμάσαμε. Αφηγηθήκαμε την πολύ όμορφη ιστορία “ τί μπορείς να κάνεις με μία ιδέα;” του Kobi Yamada, δείχνοντας συνεχώς την εικονογράφηση του βιβλίου. Πραγματικά ξετρελάθηκαν με το κείμενο, την εικονογράφηση, και τα νοήματα του βιβλίου. Δημιουργήθηκε μια πολύ όμορφη συζήτηση και τα παιδιά είπαν τη γνώμη τους σχετικά με το αν είχαν και τα ίδια την εμπειρία μιας δικής τους ιδέας και πώς εξελίχθηκε. Μετά τους μοιράστηκε μια σελίδα χαρτιού και εμπνευσμένα, ζωγράφισαν τη μορφή που θα ήθελαν να δώσουν στη δική τους ιδέα. Η πλούσια φαντασία τους μας κατέπληξε! Ιδέες με μορφή ποταμού ,πεταλούδας, ουράνιου τόξου, ηλεκτρικού λαμπτήρα και τόσες άλλες ενώθηκαν και έγιναν ένας υπέροχος πίνακας γεμάτος χρώμα, έμπνευση, αυθορμητισμό και ομορφιά. Πέρασαν πραγματικά πολύ όμορφα, άκουσαν, γνώρισαν, συνεργάστηκαν, εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν, δανείστηκαν βιβλία και με μια φωνή όλα μαζί είπαν στη δασκάλα τους: « κυρία είχατε μια πολύ ωραία ιδέα να βρεθούμε στη βιβλιοθήκη!!!»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2020_ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: