ΣΙΝΕ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Ο «Ρεθεμνιώτης» κάνει τάμα στον Άι-Γιώργη για να βρει να παρκάρει

Ατελείωτες οι βόλτες μας για να βρούμε μία θέση για να παρκάρουμε αγαπητοί μου συμπολίτες στο Ρέθυμνο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς νομούς όχι μόνο της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της χώρας.


Από τη μία η συνεχιζόμενη μετατροπή χώρων στάθμευσης σε γκαρσονιέρες, η απουσία θέσεων στάθμευσης στις παλιές πολυκατοικίες και από την άλλη η μετατροπή όλων των χώρων σε πλατείες με παράλληλη αύξηση των ορίων των πεζοδρομίων και μείωση των ελεύθερων χώρων για αυτοκίνητα και δίκυκλα έχουν κάνει τη ζωή του οδηγού πιο δύσκολη.

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight

Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να σχολιάσω αυτούς που βάζουν καρέκλες, τσιμεντόλιθους και ό,τι άλλο σκεφτούν γιατί νομίζουν πως ο χώρος έξω από το σπίτι τους ή το μαγαζί τους, είναι δικός τους.

Ή αυτούς που βάζουν κολονάκια γιατί έβγαλαν τα σκαλιά του σπιτιού τους στο πεζοδρόμιο και θέλουν και τα ρέστα. Βέβαια θα ασχοληθώ κάποια στιγμή και με αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα.

Τις προάλλες όμως έψαχνα να παρκάρω κοντά στον Άι Γιώργη, αλλά πού; Τα πεζοδρόμια έχουν γίνει τεράστια και ο δρόμος έχει μείνει ο μισός. Πού να αφήσεις το αυτοκίνητο για να κάνεις τις δουλειές σου εκεί κοντά;

Κάποτε εκεί με την… αναρχία ομολογουμένως που επικρατούσε πάρκαραν δεκάδες αυτοκίνητα και τώρα άντε να βρουν 5 με 10 με το ζόρι.

Σίγουρα η πλατεία γίνεται ομορφότερη, αλλά εκεί ό,τι και να έκανε κάποιος ομορφότερο θα γινόταν σε σύγκριση με αυτό που υπήρχε.

Τι γίνεται όμως με τα αυτοκίνητα που πλέον ψάχνουν από του «Κόρακα την Καμάρα» μέχρι το Δελφίνι;

Τι θα γίνει άραγε το καλοκαίρι που θα πέσουν στην κυκλοφορία εκατοντάδες αυτοκίνητα με τους τουρίστες;

Χωράνε όλα στα ιδιωτικά πάρκιν; Γιατί το θέμα δεν είναι αν θα πληρώσεις 2-3 ευρώ να κάνεις τη δουλειά σου ή τη βόλτα σου. Το θέμα είναι να βρεις.

Κάνω λοιπόν το τάμα μου και κατεβαίνω και τελικά παρκάρω στη «Μαρίνα» και περπατάω.

Δε θα ήθελα βέβαια να είμαι στη θέση όλων όσων μένουν εκεί και δεν έχουν θέση δική τους.

Κάλλιστα θα μπορούσε στην άκρη του δρόμου να γίνει μία σειρά να παρκάρουν 10-20 αυτοκίνητα.

Ναι, τα πεζοδρόμια ομορφαίνουν και χρειάζονται αλλά καλώς ή κακώς έχουμε και αυτοκίνητα και τουρισμό. Και οι τουρίστες δεν έρχονται ή δε μετακινούνται μόνο με τα πόδια.

Μήπως κάποια στιγμή να συζητήσουμε και γι΄ αυτό το θέμα και να δούμε τι λύσεις υπάρχουν;

Ήρεμα ρωτάω…

Την καλημέρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: