ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, των Συλλόγων Βλαχοχωρίων νομού Γρεβενών, στον Τύρναβο (φωτό+video)

Πραγματοποιήθηκε χθες, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, η πρώτη συνάθροιση και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, των Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λάρισας και Μαγνησίας, που...
απαρτίζουν τα ξακουστά "Βλαχοχώρια" του ορεινού όγκου της Πίνδου,  του Νομού Γρεβενών.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κύριος Δαβίδ, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ο Δήμαρχος Γρεβενών κύριος Γεώργιος Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κύριος Ιωάννης Κόκκουρας, αντιδήμαρχοι των Γρεβενων και του Τυρνάβου, οι Σύλλογοι των χωριών Αβδέλλας, Περιβολίου, Σαμαρίνας και Σμίξης, χορευτές αυτών καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα.


Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τους νεαρούς χορευτές του Συλλόγου Σαμαρίνας ,να χορεύουνε παραδοσιακούς χορούς ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους και δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.

Ο Σύλλογος Αβδελλιωτών "Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ", εύχεται Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλα τα Βλαχοχώρια και στους Συλλόγους τους, ευελπιστώντας ότι η σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει το εφαλτήριο να καθιερωθεί ως θεσμός, συσφίγγοντας έτσι περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των Χωριών και των Συλλόγων τους.









Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Συλλόγου Αβδελλιωτών "Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: