ΣΙΝΕ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Το Εργοστάσιο Ινοσανίδας-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALPHA WOOD

Στην τοπική μας ιστορία η πολιτική που ασκήθηκε μετά το 1981 στον Νομό μας για μεγάλες επενδύσεις και έργα υποδομής ξεκινά από το εργοστάσιο Ινοσανίδας MDF από τον Γιάννη Κωνσταντινίδη στην αρχική συνεταιριστική του μορφή,  απασχολώντας 100 περίπου...
εργαζομένους.
   Το 1992 το εργοστάσιο αποφασίστηκε να κλείσει αφού φορτώθηκε με δυσβάσταχτα χρέη. Με πρωτοβουλία του τότε Βουλευτή κ. Ν. Τζήρου και την υποστήριξη του συναδέλφου του Κυριάκου Ταταρίδη η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν πραγματοποιεί την απειλή και το εργοστάσιο συνεχίζει την λειτουργία του. Το 1994 τα χρέη του ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και αποφασίστηκε το οριστικό κλείσιμο του.

   Ο Βουλευτής του Νομού Κυριάκος Ταταρίδης με συντονισμένες ενέργειες παίρνει την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην διάσωση του εργοστασίου με Νομοθετική πράξη ρύθμισης των χρεών της Μονάδας, όπου 3 δις. Δρχ. χαρίζονται και 1,5 δις. Δρχ. ρυθμίζεται για 15 χρόνια με 0,5% επιτόκιο.
   Το εργοστάσιο αναγεννάται από το μέγα αυτό ευεργέτημα και συνεχίζει έτσι την λειτουργία του απαλλαγμένο από τα χρέη του μέχρι την πώληση του στην Εταιρεία ALPHA WOOD που με τις επενδύσεις που έκανε απεδείχθη πως ήταν ότι καλύτερο για την συνέχιση της λειτουργίας του.
   Ένας ολόκληρος Νομός αγκάλιασε την μεγάλη αυτή βιομηχανία σαν μια δική του επιχείρηση, όταν μάλιστα δίνει δουλειά σε 100 περίπου οικογένειες και ακόμη περισσότερο σε πολλούς συνεργαζόμενους επαγγελματίες.
Αλλά,
    Η πρόσφατη ρύπανση του Γρεβενίτη ποταμού δημιουργεί έναν έντονο προβληματισμό στην κοινωνία της πόλης, η οποία περίμενε από τους υπεύθυνους της Εταιρείας μια σοβαρή ενημέρωση.

Αγαπητοί μου φίλοι της ALPHA WOOD,
    Από μικρό παιδί με τις παιδικές τότε παρέες ψαρεύαμε μικρά ψαράκια στα πεντακάθαρα νερά του ποταμού της πόλης μας και κολυμπούσαμε στις τοποθεσίες «λίμνη», «λούντζια», «τσακάλια», «μάρμαρο» και «βράχο». Δεθήκαμε έτσι τόσο συναισθηματικά όσο και ζωτικά με το ποτάμι που «γλύφει» την πόλη μας στην «κοιλιά» της και δημιουργεί έναν εκπληκτικό βιότοπο και πνεύμονα πρασίνου.
    Μάλιστα, σχεδιάζουμε την λειτουργική σχέση του ποταμού με τον πολεοδομικό μας ιστό, ώστε να μπει στην ζωή της πόλης μας με μια ζωτική σχέση, όπως συμβαίνει με άλλες πόλεις (όπως π.χ. Τρίκαλα) και να πάψει να είναι ένα ξένο σώμα που περνά απαρατήρητο από δίπλα μας, πόσο μάλλον όταν βασικό στοιχείο του επιβάλλεται να είναι η καθαρότητα του.

Αγαπητοί μου φίλοι της ALPHA WOOD,
    Στην μικρή μας πόλη είμαστε όλοι μια οικογένεια , σας αγαπάμε και σας στηρίζουμε και ότι χρειαστεί η Επιχείρηση σας ως στήριγμα και βοήθεια είμαστε στη διάθεσή σας, αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό σας ρόλο.
Όμως,
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΩΣ ΨΑΡΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ.
    Δεν θέλουμε να δημιουργηθούν αντίπαλες σχέσεις μεταξύ μας, για αυτό πρέπει άμεσα να φροντίσετε και να μας ενημερώσετε για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρετε για την αποφυγή της συνεχούς ρύπανσης του Γρεβενίτη.

Υ.Γ.: Περιμένουμε υπεύθυνη ενημέρωση.

Με εκτίμηση και τιμή,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: