ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος βρήκε το φάρμακο για τον κορονοϊό

Μετά τις αλοιφές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, που θα μας «σώσουν» από τον κοροναϊό, ένας ακόμη «σωτήρας» ήρθε στο προσκήνιο…
Ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε βίντεο που κάνει τον γύρω του Διαδικτύου, υποστηρίζει ότι «ανακάλυψε» το απόλυτο φάρμακο για τον κοροναϊό: τον Μεγάλο Αγιασμό!

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε στον φόβο που υπάρχει για τη μετάδοση του κοροναϊού στον λόγο του, κατά την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών, στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας (Βερίνο), την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρώην μητροπολίτης παρουσίασε ένα μπουκαλάκι με Αγιασμό στους πιστούς και τους έδωσε μέχρι και οδηγίες για το πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιούν για να μην κολλήσουν κάτι. Μάλιστα, για να γίνει πιο κατανοητός, άρχισε να ψεκάζει με Αγιασμό το πρόσωπό του!

«Ο Αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το καθετί. Όσοι τον παίρνουν με πίστη και τον γεύονται και τον μεταλαμβάνουν, γίνεται καθαρή η ψυχή και το σώμα τους. Ο κοροναϊός είναι μολυσμός του σώματος. Έχω λοιπόν φάρμακο και για τον κοροναϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό» αναφέρει ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων. Ωστόσο, στην Εκκλησία μιλάμε για μετάληψη του Αγιασμού, αλλά εδώ ο πρώην Καλαβρύτων προτείνει ως ευχερέστερο τον ψεκασμό!

Ο Μεγάλος Αγιασμός συνδέεται στενότατα με την εορτή των Θεοφανείων και υπενθυμίζει έντονα το Βάπτισμα του Κυρίου. Μέχρι τον Ε΄ αιώνα γινόταν σε ανάμνηση του βαπτίσματος του Κυρίου, μόνο μία φορά στην «Παννυχίδα» της εορτής των Θεοφανείων σαν είδος αγρυπνίας, αμέσως μετά την ακολουθία του Όρθρου. Αντλούσαν οι πιστοί ύδωρ, έπιναν και ραντίζονταν. Στη συνέχεια βαπτίζονταν και οι Κατηχούμενοι.

«Θα φροντίσετε να βρείτε ένα μπουκάλι, θα το γεμίσετε Αγιασμό και όταν τελειώνει μη φοβηθείτε. Αν έχει λίγο, βάζετε νεράκι και γίνεται πάλι Αγιασμός. Θα το χρησιμοποιείται ψεκάζοντας τον εαυτό σας, βάζοντας στο στόμα σας και στα χέρια σας, αν φοβηθείτε ότι πιάσατε άρρωστο και κολλήσατε και θα λέτε ''Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με''. Αυτό είναι το αιώνιο και ακατανίκητο φάρμακο. Ο Μεγάλος Αγιασμός», σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο
.



Δεν υπάρχουν σχόλια: