ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

100 % Αδιαφορία … * Γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Από την προηγούμενη εβδομάδα , υπάρχει αίτημα προς τη δημοτική αρχή της πόλης των Γρεβενών για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την ”Τη στήριξη των Επιχειρήσεων του Δήμου Γρεβενών”

Είναι προφανές ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές... οι επιχειρηματίες (που κρατάν τη πόλη ζωντανή), χρειάζονται όσο ποτέ τη βοήθεια του Δήμου και όλων των φορέων. Είναι όμως κάτι παραπάνω από προφανές εδώ και χρόνια πώς η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται γι αυτό. Όπως και για πολλά άλλα. Να υπενθυμίσω ότι παράτυπα δεν απέδωσε σε όλες τις κοινότητες του Νομού Γρεβενών το ποσό προκαταβολής (από 400 – 1.000 euro), ως όφειλε μετά και την οριστική γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης. Άλλα γι αυτό θα επανέρθουμε αργότερα. Το θέμα είναι ότι τώρα εν μέσω σφοδρής κρίσεως, το κράτος έδωσε μια σειρά από επιλογές στους δήμους για να βοηθήσουν τις κατά τόπους επιχειρήσεις. 

Οι περισσότεροι δήμοι ανα την Ελλάδα το έπραξαν άμεσα. Κι αντί η δημοτική μας αρχή να καλέσει αμέσως δημοτικό συμβούλιο και να ψηφίσει τα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιους συνανθρώπους μας που πλήττονται αυτή τη στιγμή, όχι μόνο δεν το κάνει από μόνη της, άλλα το αρνείται και στις δύο παρατάξεις που το ζητάνε. Τι να πεις άλλο πια. Εγώ σαν πολίτης έχω πραγματικά κουραστεί από αυτή τη συμπεριφορά και την πλήρης αδιαφορία.

Ο πρωθυπουργός μας έκανε και κάτι άλλο το προηγούμενο διάστημα. Προέτρεψε επί της ουσίας τους Έλληνες αμειβόμενους πολιτικούς άρχοντες να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στο σύστημα υγείας ή όπου τέλος πάντων κατά τόπους χρειάζεται. Εμείς εδώ (πλην δύο εξαιρέσεων), αντί για 50% βοήθεια, εισπράξαμε πάλι 100% ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ..

Λιοσάτος Δ. Θωμάς
Δημοσιογράφος του Ράδιο Γρεβενά
π. Σύμβουλος κινηματογραφίας Δήμου Αθηναίων
π. Καλλιτεχνικός διευθυντής Δήμου Α.Ι.Ρέντη

Δεν υπάρχουν σχόλια: