ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Έτσι θα επιστρέψει η κανονικότητα στην Ελλάδα - Τι θα συμβεί με τα SMS

Πώς θα ανοίξουν σχολεία, καταστήματα, τουριστικά καταλύματα
Είναι πλέον δεδομένο ότι μετράμε αντίστροφα για την άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα για...

την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στη χώρα είναι σε χαμηλά επίπεδα και αν όλα πάνε καλά στις 4 Μαΐου θα ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Μία κανονικότητα που θα είναι τελείως διαφορετική από τη ζωή που είχαμε πριν την επιβολή των μέτρων. Πρέπει να πούμε ότι όπως έχει τονιστεί πολλές πρόκειται για μία διαδικασία που δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Φυσικά θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι κανόνες υγιεινής και απόστασης μεταξύ των πολιτών.

Στις 4 Μαΐου όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό θα ανοίξουν τα μικρά καταστήματα αλλά και τα κουρεία με το κομμωτήρια. Θα υπάρχουν βέβαια και εδώ κανόνες λειτουργίας με το προσωπικό να φοράει μάσκα και γάντια. Δεν αποκλείεται να υπάρχει και συγκεκριμένος αριθμός πελατών μέσα στα καταστήματα. Αρκετά αργότερα θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα. Εξετάζεται ακόμη και ο συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανά όροφο ανάλογα με την έκταση.

Τέλη Μαΐου θα ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφέ με αυστηρούς κανόνες. Αναζητείται η φόρμουλα προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις αλλά και να μην χάσουν οι χώροι εστίασης σημαντικό κομμάτι του τζίρου τους. Μην ξεχνάμε ότι χρειάζονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σοβαρό προβληματισμό έχει προκαλέσει και πρόσφατη έρευνα για το κλιματιστικό.

Προς τις αρχές Ιουνίου 
θα ανοίξουν αθλητικοί χώροι, μουσεία αλλά και τα τουριστικά καταλύματα. Για τα τελευταία σημαντικό ρόλο θα παίξει και πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις από το εξωτερικό.

Σε μεγάλο γρίφο εξελίσσεται το άνοιγμα των σχολείων. 


Η 11η Μαΐου είναι ημερομηνία που θα ανοίξουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι όλες οι βαθμίδες θα επιστρέψουν στα θρανία. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι οι μαθητές της τρίτης λυκείου θα επιστρέψουν και πάλι αφού το υπουργείο Παιδείας θέλει οι πανελλαδικές εξετάσεις να τελειώσουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 

Οι επιστήμονες διαφωνούν ως προς την επιστροφή μαθητών δημοτικού και γυμνασίου καθώς είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής αλλά και απόστασης.

Τι θα συμβεί με τα SMS
Όσον αφορά τις μετακινήσεις όλα δείχνουν ότι καταργείται και το SMS στο 13033 και η βεβαίωση μετακίνησης αλλά θα εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί στις μετακινήσεις. Δε θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει ακόμη τόσο εύκολα και να βγει στην επαρχία.

Στα ΜΜΜ ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι μελετάται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους επιβάτες. Ακόμη έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορα μέτρα όπως η αλλαγή ωραρίου στο Δημόσιο και τα εμπορικά καταστήματα προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός τις ώρες αιχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: