ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Οι μάσκες έγιναν αναγκαίες και τις κατασκευάζει φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη

H επιστροφή στην κανονική ζωή συνοδεύεται με την αναγκαστική χρήση μάσκας η οποία μάλιστα θα επιβάλλεται δια τσουχτερού προστίμου.

Η επιστημονική (είναι άραγε επιστημονική απόφαση) φαίνεται να αλλάζει το δόγμα χρήσης μάσκας το οποίο είχε...

διατυπωθεί πρόσφατα από τον ίδιο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Η μάσκα σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή, όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν έως και επικίνδυνη. 

Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μόλις στις 9 Απριλίου:

«"Οχι" στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες».

Τι συνέβη ξαφνικά; Άλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι επιστήμονες. Ωστόσο υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση. Η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός προσωπικά, προωθεί την παραγωγή μασκών από ελληνικό εργοστάσιο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίζεται σχεδόν ως εθνική υπόθεση και σύσσωμη η κυβέρνηση προωθεί μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media, την μεγάλη επιτυχία, σα να ξεκίνησε η Ελλάδα να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκτόξευσης πυραύλου.

Πρόκειται για επένδυση του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών. Η επιχειρηματική αυτή απόφαση εμφανίστηκε μαγικά ταυτόσημη με τη σωτηρία της χώρας, ενώ sites και κανάλια, προωθούν προκλητικά την συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση. Ούτε το εμβόλιο για τον κορονοϊό να παρασκεύαζε η εταιρεία.

Η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία η οποία βρήκε ευρεία δημοσιότητα. Ο Αχιλλέας Νταβέλης, αποδεικνύεται πως είναι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος εξηγούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν λίγες μέρες πως δεν χρειάζεται μάσκα, αρχίζει να κάνει αναρτήσεις στο twitter ανακοινώνοντας πως επιτέλους κατασκευάζονται ελληνικές μάσκες.

Λίγες μέρες μετά όχι μόνο ο Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει τις μάσκες απαραίτητες.

Τι συνέβη ξαφνικά; Πώς ένας επιχειρηματίας-ορθοδοντικός από τη Λάρισα, εμφανίζεται ως ο σωτήρας της χώρας γιατί κάνει μάσκες τις οποίες προμηθευόμαστε έτσι κι αλλιώς από την Κίνα και άλλες χώρες με ελάχιστα λεπτά;

Μια μικρή έρευνα, αποδεικνύει πως ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά των ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και καλεί συχνά την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μπίζνας, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Υπολογίστε τώρα πως η αναγκαστική χρήση μάσκας, θα υποχρεώνει (σύμφωνα με επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα.

πηγη

Τσερέπας - Νταβέλης οι συνέταιροι για τις μάσκες!!!

Συνέταιροι στη μονάδα παραγωγής μασκών, που θα λειτουργήσει στη Λάρισα και είχε αποκαλύψει το thessaliaeconomy.gr, είναι ο ιδιοκτήτης της Lariplast Γιάννης Τσερέπας και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και ιδιοκτήτης του Animus Αχιλλέας Νταβέλης.

Η μονάδα, που έχει ήδη εγκατασταθεί στο υπόγειο της Lariplast, έχει ήδη αδειοδοτηθεί όπως ανακοίνωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα.

Στη σύλληψη της ιδέας και στην αγορά των μηχανημάτων από την Κίνα αναφέρεται δημοσίευμα του protagon.gr το οποίο έχει ως εξής:

"Πριν ακριβώς 40 μέρες έγινε στην Κίνα μια δημοπρασία. Ενα εξειδικευμένο εργοστάσιο μηχανολογικού εξοπλισμού είχε έτοιμες τρεις ολοκληρωμένες γραμμές αυτοματοποιημένης παραγωγής υγειονομικών μασκών.

Ηταν κάτι πελώρια απαστράπτοντα μηχανήματα που δίχως την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού παίρνουν από την μια πλευρά την πρώτη ύλη και από την άλλη πλευρά βγάζουν πιστοποιημένες μάσκες που προσφέρουν σε αυτόν που τις φοράει προστασία μέχρι και 95%.

Για να αντιληφθούμε την διαφορά, οι απλές χάρτινες μάσκες μιας χρήσης που φοράμε (αν τις βρούμε) προσφέρουν προστασία 20%. Οταν έγινε η δημοπρασία, η ιστορία του κορονοϊού είχε ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις, όμως κανένας δεν μπορούσε ακόμα να διαβλέψει το παγκόσμιο εύρος και την χρονική διάρκεια του προβλήματος.

Οι καινούργιες μηχανές υπήρχαν μεν ετοιμοπαράδοτες στο κινέζικο εργοστάσιο, αλλά η παγκόσμια υγειονομική και επιχειρηματική κοινότητα δεν είχε συνειδητοποιήσει την τερατώδη ζήτηση για μάσκες που θα προέκυπτε στον πλανήτη τις αμέσως επόμενες βδομάδες, ως απότοκο της συνειδητοποίησης ότι ο κορονοϊός είχε έρθει για να μείνει.

Στην παγκόσμια ηλεκτρονική δημοπρασία εκείνης της μέρας, έγινε στα γρήγορα ένα χτύπημα από μια άγνωστη εταιρεία που ξεφύτρωσε από το πουθενά, η οποία είχε έδρα μια επίσης άγνωστη πόλη κάπου στην Ευρώπη.

Εδωσε την καλύτερη τιμή από τους διστακτικούς ακόμα ανταγωνιστές της και πληρώνοντας μετρητά κατοχύρωσε τις δύο από τις τρεις γραμμές παραγωγής. Η τρίτη πουλήθηκε κάπου στην Απω Ανατολή.

Οι κινέζοι πωλητές έψαξαν στο Google Earth για να δουν πού βρισκόταν αυτή πόλη στην οποία έπρεπε να στείλουν τα μηχανήματά τους. Λεγόταν Λάρισα και ήταν κάπου στο κέντρο της Ελλάδας.

Αγοραστές ήταν δύο επιχειρηματίες από τον θεσσαλικό κάμπο, που πριν καν εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν για να στήσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής υγειονομικών μασκών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Αχιλλέας Νταβέλης και ο αντιπρόεδρος του ίδιου συνδέσμου Γιάννης Τσερέπας.

Ο κ. Νταβέλης ως πρόεδρος του Ομίλου Animus (το πασίγνωστο κέντρο αποκατάστασης, την πολυκλινική «Κυανούς Σταυρός» και πολυιατρεία), κατάλαβε την πελώρια ζήτηση για μάσκες που ερχόταν, όταν όλοι οι υπόλοιποι χαζεύαμε στην τηλεόραση κάτι αλλόκοτο που γινόταν στην Κίνα με κάποιον άγνωστο ιό που έμοιαζε με γρίπη.

Ο κ. Τσερέπας, ιδιοκτήτης της πασίγνωστης Lariplast, ήξερε από μηχανήματα και οργάνωση βιομηχανικής παραγωγής. Εβαλαν από 1,5 εκατομμύριο και άρχισαν να ψάχνουν. Η έρευνα τους οδήγησε στην Κίνα, την μοναδική χώρα παγκοσμίως που παρήγαγε υγειονομικές μάσκες, αλλά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή τους.

Ολος ο υπόλοιπος πλανήτης είχε από χρόνια εγκαταλείψει αυτή την παραγωγή, το κινέζικο προϊόν ήταν αχτύπητο ως προς την τιμή του. Οι Κινέζοι ήταν οι μόνοι που έφτιαχναν μάσκες και οι μόνοι που έφτιαχναν τα μηχανήματα που φτιάχνουν μάσκες.

Μέχρι που πλάκωσε ο κορονοϊός και όλοι κατάλαβαν ότι είναι πολύ επικίνδυνο να αφήνεις την προστασία του υγειονομικού σου προσωπικού αλλά και του πληθυσμού σου, μονοπώλιο στους φθηνούς Κινέζους.

Μια βδομάδα μετά την δημοπρασία και ενώ τα μηχανήματα πακεταρίζονταν για το μακρύ ταξίδι τους από την Σανγκάη στην Λάρισα, μεγάλη γερμανική εταιρεία προσέγγισε τους δύο συνέταιρους και τους πρόσφερε διπλάσια τιμή απ’ αυτήν που είχαν πληρώσει, για να πάρει αυτή τις δυο γραμμές παραγωγής. Ο λόγος ήταν απλός.

Όλοι είχαν πια καταλάβει ότι ο πλανήτης χρειαζόταν δισεκατομμύρια μάσκες, αλλά αν παράγγελναν τώρα το μηχάνημα στο κινέζικο εργοστάσιο θα χρειαζόταν έξι μήνες για να το κατασκευάσει. Ήθελαν τα δυο έτοιμα μηχανήματα που οι Έλληνες τσίμπησαν κάτω απ’ την μύτη τους.

Οι δυο συνέταιροι δεν συζήτησαν καν την πρόταση, αν και θα κέρδιζαν δύο εκατομμύρια δίχως να κουνήσουν το δακτυλάκι τους. Αντί να φορτώσουν τις γραμμές παραγωγής σε πλοίο (με ναύλο λιγότερο από 5.000 ευρώ), πλήρωσαν τα δεκαπλάσια για μια πτήση cargo από την εξειδικευμένη Golden Air.

Tο πλοίο θα χρειαζόταν έναν μήνα στην θάλασσα, χώρια τις υπόλοιπες καθυστερήσεις. Τα μηχανήματα έφτασαν στο Ελ.Βενιζέλος την Δευτέρα 21 Απριλίου.

Στις 24 Απριλίου θα είναι στην Λάρισα, θα γίνει το μοντάρισμα και στις 28 Απριλίου θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία τους. Θα παράγουν 300.000 πιστοποιημένες μάσκες την ημέρα, όλες τύπου 2 και 3, δηλαδή χειρουργικές με προστασία 90-95%.

Περιττό να πω ότι τα γραφειοκρατικά ζητήματα, με την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης, διευθετήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Από τις αρχές Μαΐου η χώρα θα έχει πλήρη επάρκεια σε μάσκες, τόσο για τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες της, όσο και για τον γενικό πληθυσμό της.

Η πρώτη ύλη θα έρχεται από τα Πλαστικά Θράκης. Παραλλήλως θα χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, καθώς η επάρκεια του προϊόντος θα ρίξει την τιμή του. Σήμερα οι κινέζικες μάσκες μιας χρήσης που πουλιούνται δύο και τρία ευρώ το κομμάτι στα φαρμακεία είναι χαμηλότατης ποιότητας, ελάχιστου κόστους, δίχως πιστοποίηση και μάλλον επικίνδυνες.

Οι δύο Λαρισαίοι έχουν σκοπό πρώτα να καλύψουν τις εθνικές ανάγκες και μετά να διαθέσουν το υπόλοιπο προϊόν τους σε άλλες αγορές, αν και ήδη η ζήτηση από το εξωτερικό είναι τεράστια.

Πριν καν στηθεί το εργοστάσιο, έχουν κατακλυστεί με παραγγελίες από Αμερική, Ελβετία και Γερμανία. Να λοιπόν μια ενδιαφέρουσα ιστορία επιχειρηματικού δαιμονίου, αποφασιστικότητας, συνεργιών και εθνικής συνείδησης. Όλα σε ένα, που μετατρέπουν μια τραγωδία σε ευκαιρία".

protagon.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: