Βραστόγαλο: Το φαγητό που έτρωγαν οι γονείς και οι παππούδες μας και έθρεψε γενιές και γενιές Ελλήνων
Βραστόγαλο: Το γάλα αποτελεί την πρώτη και πιο βασική, πλήρη, καθώς και θρεπτική τροφή...
του ανθρώπου. Μια τροφή ζωής, η οποία έθρεψε γενιές και γενιές, με πρώτες και κύριες εκείνες των παππούδων και των γονιών μας.
Το βραστόγαλο είναι ένα νόστιμο πιάτο για το πρωινό. Ένα φαγητό για το κατάλληλο ξεκίνημα της ημέρας, είτε πρόκειται για κάποιον που δουλεύει, είτε για κάποιο μαθητή. Για να φτιάξει κάποιος βραστόγαλο για πρωινό, πρέπει να έχει ένα κιλό γάλα πρόβειο και αλάτι.
Για να φτιάξει κάποιος βραστόγαλο, πρέπει να βάλει αρχικά το γάλα στην κατσαρόλα. Σε κανονική φωτιά, θα προσθέσει αλάτι και όσο το γάλα βράζει, το ανακάτεμα θα πρέπει να γίνεται συχνότερο. Όταν αρχίσει να «φουντώνει», συνεχίζεται ακόμη και τότε, το ανακάτεμα.
Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να προσέξει να μην του χυθεί. Από εκεί και πέρα, το ανακάτεμα θα πρέπει να γίνεται μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας. Επίσης, όταν το γάλα βράσει στα ξύλα, γίνεται ακόμη πιο νόστιμο. Για το τέλος, σερβίρουμε το γάλα ζεστό και τρίβουμε από πάνω ψωμί, με προζύμι.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί και να προσεχθεί το γεγονός ότι το πρόβειο γάλα κατά τον μήνα του Αυγούστου είναι τοπ πιο κατάλληλο για να φτιάξει κανείς βραστόγαλο, το οποίο είναι γνωστό και ως βραστογαλιά.
Βραστόγαλο: Το γάλα αποτελεί την πρώτη και πιο βασική, πλήρη, καθώς και θρεπτική τροφή...
του ανθρώπου. Μια τροφή ζωής, η οποία έθρεψε γενιές και γενιές, με πρώτες και κύριες εκείνες των παππούδων και των γονιών μας.
Το βραστόγαλο είναι ένα νόστιμο πιάτο για το πρωινό. Ένα φαγητό για το κατάλληλο ξεκίνημα της ημέρας, είτε πρόκειται για κάποιον που δουλεύει, είτε για κάποιο μαθητή. Για να φτιάξει κάποιος βραστόγαλο για πρωινό, πρέπει να έχει ένα κιλό γάλα πρόβειο και αλάτι.
Για να φτιάξει κάποιος βραστόγαλο, πρέπει να βάλει αρχικά το γάλα στην κατσαρόλα. Σε κανονική φωτιά, θα προσθέσει αλάτι και όσο το γάλα βράζει, το ανακάτεμα θα πρέπει να γίνεται συχνότερο. Όταν αρχίσει να «φουντώνει», συνεχίζεται ακόμη και τότε, το ανακάτεμα.
Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να προσέξει να μην του χυθεί. Από εκεί και πέρα, το ανακάτεμα θα πρέπει να γίνεται μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας. Επίσης, όταν το γάλα βράσει στα ξύλα, γίνεται ακόμη πιο νόστιμο. Για το τέλος, σερβίρουμε το γάλα ζεστό και τρίβουμε από πάνω ψωμί, με προζύμι.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί και να προσεχθεί το γεγονός ότι το πρόβειο γάλα κατά τον μήνα του Αυγούστου είναι τοπ πιο κατάλληλο για να φτιάξει κανείς βραστόγαλο, το οποίο είναι γνωστό και ως βραστογαλιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου