ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΕΚ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκάρδια τους 500 πλέον επιστήμονες (ιατρούς – δικηγόρους, κ.τ.λ.) ανά το πανελλήνιο που προτίμησαν τον εκπαιδευτικό μας φορέα προκειμένου ενταχθούν στο...
‘’Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19’’ ούτως ώστε ενισχυθούν με το πόσο των 600 ευρώ.
Στο σημείο αυτό και λόγω της άνανδρης επίθεσης - συκοφαντικής δυσφήμισης – εμπαιγμού - άδικης μεταχείρισης που δέχονται οι φορείς των Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο φορέας μας ως Κ.Δ.Β.Μ., κατόπιν αυστηρότατων διαδικασιών – ελέγχων, είναι αδειοδοτημένος από Υπουργείο Παιδείας (ΕΟΠΠΕΠ αρ. αδείας 2000455), στελεχωμένος με ικανότατο επιστημονικό - διοικητικό δυναμικό και είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες των εν δυνάμει καταρτιζομένων (άνεργοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι) της χώρας.
Οι ειδικοί όροι, όμως, της προαναφερθείσας πρόσκλησης μας στέρησαν τη δυνατότητα να επιτελέσουμε το εκπαιδευτικό έργο, όπως καθορίζεται από τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργίας μας. Το Υπουργείο Εργασίας ουσιαστικά μας παρέκαμψε καθιστώντας μας απλούς διεκπεραιωτές της γραφειοκρατίας του έργου, και προχώρησε μέσα σε ελάχιστο χρόνο στην έγκριση ηλεκτρονικών πλατφορμών αλλά και του εκπαιδευτικού τους υλικού με τους οποίους μας ‘’επέβαλαν’’ να συμβληθούμε. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, γνωστό πλέον σε όλους, ήταν για ορισμένες ενότητες να εγκριθεί εκπαιδευτικό υλικό μη συμβατό με τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν λεκτικά και νοηματικά σφάλματα. Η πλήρης αποστέρηση των ΚΔΒΜ, αφενός στη διαμόρφωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αφετέρου στη δυνατότητα εκπαιδευτικής παρέμβασης, οδήγησε σε μια ομολογουμένως εύλογη δυσαρέσκεια μερίδας των ωφελουμένων για την ποιότητα του περιεχομένου της κατάρτισης.  
Ως μόνη μέθοδος εκπαίδευσης ορίστηκε η ασύγχρονη τηλεκατάρτιση, με την απαίτηση να κατατεθεί και το εκπαιδευτικό υλικό που θα διδαχθεί εντός δύο ημερών από την ημερομηνία της διακήρυξης. Περαιτέρω, αποκλείσθηκε η εκπαίδευση με σύγχρονη τηλεκατάρτιση,  αφαιρώντας το δικαίωμα του εκάστοτε Κ.Δ.Β.Μ. να διαμορφώσει το δικό του εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιλέγοντας τους κατάλληλους εκπαιδευτές.
Η διεύθυνση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, με εντατική εργασία και περίσσιο φιλότιμο, να σας εξυπηρετήσει παρέχοντας τις απαιτούμενες κατευθύνσεις – οδηγίες προκειμένου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ως άνω έργου.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο φορέας μας θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο ένδικο μέσο, κατά παντός υπευθύνου,  για την προάσπιση των συμφερόντων του με σκοπό να επιτευχθεί η αποκατάσταση της υλικής ζημίας και της ηθικής βλάβης.   
Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό – διοικητικό προσωπικό θα εξακολουθήσει με υπερβάλλοντα ζήλο να προσφέρει, για εσάς και τους υπαλλήλους σας, προγράμματα επιδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ άρτια σχεδιασμένα με γνώμονα την ανάδειξη των δεξιοτήτων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών σας.

Με ιδιαίτερη Εκτίμηση
Για το  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Κ.Ε.Κ
Γ & Μ Τσαπατσάρης


Δεν υπάρχουν σχόλια: