ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Το κόστος για έμβασμα μέσω e-banking σε άλλη τράπεζα και οι δύο επιλογές (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τα εμβάσματα από το λογαριασμό σας σε άλλες τράπεζες μέσω e-banking αποτελούν τον ασφαλέστερο τρόπο για μεταφορά χρημάτων στην εποχή του κορωνοϊού.

Άλλωστε, οι τράπεζες...

δεν εξυπηρετούν πλέον καταθέσεις έως 1.000 ευρώ μέσω των Ταμείων των καταστημάτων τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως για να αποφύγετε την επαφή με τον ...έξω κόσμο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία online εμβασμάτων, μέσω του e-banking ή mobile banking της τράπεζας, στην οποία τηρείται ο λογαριασμός σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών της τράπεζας στην οποία τηρείται ο λογαριασμός του παραλήπτη των χρημάτων σας.

Φυσικά η χρέωση αυτή αφορά μεταφορές μέσω του e-banking, καθώς εάν επιλεγεί το κατάστημα για την εκτέλεση μίας μεταφοράς, οι προμήθειες είναι πολύ υψηλότερες.

Δύο επιλογές αποστολής

Κάθε τράπεζα έχει το δικό της τιμολόγιο προμηθειών για αποστολή ευρώ σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα εντός Ελλάδας ή εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι τράπεζες χρεώνουν και τον παραλήπτη με προμήθεια για το εισερχόμενο έμβασμα, οι αποστολείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την εκτέλεσή τους, εάν θέλουν το ποσό να φτάσει ακέραιο στον τραπεζικό λογαριασμό.

Υπάρχουν δύο επιλογές για να φθάσει στο λογαριασμό του παραλήπτη όλο το ποσό που θέλετε να εμβάσετε:

- Να προσθέσετε στο ποσό της μεταφοράς την προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος, ώστε μετά την αφαίρεσή του να πιστωθούν στο λογαριασμό του παραλήπτη ακριβώς τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί

- Να αποστείλετε το έμβασμα με την επιλογή «OUR». Με τον τρόπο αυτό η προμήθεια με την οποία θα επιβαρυνθεί ο αποστολέας καλύπτει όλα τα έξοδα και των δύο τραπεζών και το ποσό φθάνει ολόκληρο στο λογαριασμό του παραλήπτη.

Το κόστος των online εμβασμάτων

Στους ακόλουθους πίνακες βλέπετε τις χρεώσεις των τραπεζών για εξερχόμενα και εισερχόμενα εμβάσματα.

Στη στήλη «Κανονική Μεταφορά» βλέπετε πόσο θα σας χρεώσει η δική σας τράπεζα, εάν επιλέξετε η προμήθεια του εμβάσματος από την τράπεζα του παραλήπτη, να αφαιρεθεί από το μεταφερόμενο ποσό.

Οι σχετικές χρεώσεις φαίνονται στον πίνακα «Εισερχόμενα Εμβάσματα» σε κάθε τράπεζα.

Στη στήλη «Με μηδενική χρέωση του δικαιούχου» βλέπετε πόσο θα χρεωθείτε για την αποστολή του ποσού αυτούσιου στον παραλήπτη.

Αναλυτικότερα, οι χρεώσεις των τραπεζών είναι οι εξής:

Τι συμφέρει περισσότερο


Είναι προφανές από τους πίνακες ότι σε κάθε περίπτωση η επιλογή «OUR», η χρέωση δηλαδή μίας προμήθειας στον αποστολέα για την εκτέλεση του εμβάσματος, συμφέρει περισσότερο.

Κι αυτό διότι η χρέωση στον παραλήπτη, εάν δεν γίνει το έμβασμα με αυτόν τον τρόπο για ποσά έως 12.500 ευρώ κυμαίνεται από 3 έως 4 ευρώ.

Δηλαδή θα χρεωθείτε και με προμήθεια από την τράπεζά σας και ο παραλήπτης θα λάβει λιγότερα χρήματα, καθώς θα αφαιρεθεί από το ποσό η προμήθεια που επιβάλλει η δική του τράπεζα για εισερχόμενα εμβάσματα.

Η μόνη περίπτωση που δεν συμφέρει η επιλογή OUR είναι το ποσό του εμβάσματος να είναι πολύ χαμηλό, πχ. έως 20 ευρώ.

Κι αυτό διότι δεν επιβάλλονται χρεώσεις εισερχόμενου εμβάσματος, όπως φαίνεται και στους παραπάνω πίνακες, μέχρι ένα χαμηλό ποσό.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: