ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΓΡΕΒΕΝΑ: Αναβολή για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη. (VIDEO)

Αναβολή ζήτησε και πήρε για την Πέμπτη 28/5/2020, ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Ν.Σ. που οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Γρεβενών μετά τη σύλληψή του, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του από...
τις φυλακές Γρεβενών για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί.
Ο Ν.Σ. είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη.


Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η δικηγόρος του, Κυριακή Πακιρτζίδου, ο πελάτης της δεν παραβίασε κανέναν όρο και αυτό θα αποδειχθεί με στοιχεία τα οποία θα κατατεθούν την Πέμπτη στα Γρεβενά.

Αποφυλακίστηκε άπό τά Γρέβένά σε 8 χρόνια ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Η υπόθεση παιδεραστίας που σόκαρε την Ελλάδα πριν οκτώ χρόνια κλείνει με την αποφυλάκιση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη και τις μνήμες ακόμα φρέσκες.

Ο Κρητικός γυμναστής και πρώην προπονητής μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, είχε καταδικαστεί σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, από τα οποία εκτίει εκ του νόμου μέχρι 25 έτη, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή.

Ο παιδεραστής βγήκε από τις φυλακές Γρεβενών στις 22 Απριλίου και μένει στην Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους δεν θα μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο νομό.

Σύμφωνα με το cretalive, έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στην φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, “είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος”. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.
Η σύλληψη επ΄ αυτοφώρω για ασέλγεια

Ο 52χρονος Κρητικός ήταν γυμναστής σε δημοτικό σχολείο, αλλά και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ. Την 1η Δεκεμβρίου 2011 συνελήφθη στο Ρέθυμνο, επ΄ αυτοφώρω, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων.

Ακολούθησαν φρικιαστικές αποκαλύψεις με πολλούς ανήλικους να καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από τον δράστη, με την αστυνομία να συνεχίζει ενδελεψώς τις έρευνες. Τον Μάιο του 2013 είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Στις αρχές του φθινοπώρου του 2011 όμως προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του μετά από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του.

Ωστόσο ο ίδιος στεκόταν αμετανόητος ενώπιον του δικαστηρίου και υποστήριζε ότι δεν παρέσυρε τους ανηλίκους λέγοντας πως όσα συνέβησαν ήταν μέρος ενός «παιχνιδιού μύησης» σε μία προσπάθεια να… ξεπεράσουν τα ταμπού και τις φοβίες τους.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε κατηγορηθεί:
• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: