ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Με αφορμή την εκδημία του πρέσβυ επί τιμή Θέμου Στοφορόπουλου

Με αφορμή την εκδημία του πρέσβυ επί τιμή Θέμου Στοφορόπουλου, το Κίνημα της Χ.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  
Την Τετάρτη, 27 Μαϊου 2020 το πρωί έφυγε από κοντά μας ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβυς ε.τ.,
σε ηλικία 80 ετών. Το 1988 ήταν πρέσβυς της Ελλάδας στη Λευκωσία. Διαφώνησε με την συμφωνία στο Νταβός ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, και στον Τούρκο ομόλογό του Τουργκούτ Οζάλ. Για το λόγο αυτό παραιτήθηκε αμέσως από το διπλωματικό Σώμα.
Παρά το γεγονός αυτό, δεν έπαψε ούτε στιγμή να είναι ενεργός πολίτης και να αγωνίζεται για τη σε βάθος μελέτη, ανάλυση και προβολή των Εθνικών μας Δικαίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Το ενδιαφέρον του για την Κύπρο ήταν αδιάπτωτο. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.) και ενεργό μέλος της, μέχρι την τελευταία του στιγμή.
Πρωταγωνίστησε, στο πλευρό του αείμνηστου Κυπρίου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, στον αγώνα κατά του Σχεδίου Ανάν, για την αποδοχή του οποίου πίεζαν αφόρητα οι ΗΠΑ, Βρετανία, Τουρκία καθώς  και το πολιτικό κατεστημένο Αθήνας και Λευκωσίας.
Ήταν Χριστιανός της άκρας συνέπειας και πραγματικός πατριώτης,  συνδρομητής της «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ» και φίλος του Κινήματος της Χ.Δ.. Μας συνέδεαν κοινές θέσεις σε κορυφαία ζητήματα, όπως στα εθνικά θέματα, στο αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ουσιαστικής δημοκρατίας, της ειρήνης, της υπεράσπισης των απελευθερωτικών Κινημάτων και κυρίως του σεβασμού της ιερότητας του ανθρώπινου προσώπου.
Σε όλους τους οικείους του και σε όλους τους συναγωνιστές του, το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας και η εφημερίδα «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας.
Ευχόμαστε ο Αναστάς Κύριος να τον κατατάξει εν σκηναίς Δικαίων και Καλό Παράδεισο.

Αθήνα 28 Μαϊου 2020. Από το Γραφείο Τύπου της Χ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: