ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Θα πρέπει να τιμωρούνται οι γονείς των παιδιών που εκφοβίζουν;

Θα πρέπει να τιμωρούνται οι γονείς για τον εκφοβισμό που «διαπράττουν» τα παιδιά τους; 

Μία μαθήτρια από τη Νέα Υόρκη πιστεύει πως ναι. Και γι’ αυτό τρέχει αυτούς που της επιτέθηκαν και...
τους γονείς τους στα δικαστήρια, και δεν είναι η μόνη που υποστηρίζει αυτή την τακτική.

Η Caitlin Rocco, τελειόφοιτος στο Scholars Academy του Rockaway Beach, δήλωσε στο CBS2 πως οι συμμαθητές της τη “βασανίζουν” χρόνια. Και παρόλο που λέει πως “μετράει τις μέρες μέχρι να αποφοιτήσει”, δεν σκοπεύει να φύγει από το σχολείο χωρίς να δώσει κι αυτή τη μάχη της. Μαζί με τη μητέρα της ετοιμάζουν μια αγωγή ενάντια στους bullies (εκφοβιστές) και τους γονείς τους.

«Πιστεύω πως οι γονείς μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να καταλαβαίνουν πως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι και δεν επιτρέπεται να εκφοβίζουν κανέναν για κανέναν λόγο», δήλωσε η δυναμική μαθήτρια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών για την Εκπαίδευση, σχεδόν το ένα τρίτο των μαθητών αναφέρουν πως έχουν υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο. Μία νέα έρευνα από το Αστικό Ινστιτούτο του Κέντρου Πολιτικής Δικαιοσύνης ανακάλυψε πως το 17 τοις εκατό των νέων έχουν υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό τον τελευταίο χρόνο.

Ζητώντας από τους νομοθέτες, τα σχολεία και τους γονείς να αναλάβουν δράση σχετικά με αυτό το πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία, ο Steve Siebold της HuffPost γράφει: «Πρέπει να σταματήσουν να αγνοούν το πρόβλημα και να κλείνουν τις πόρτες τους, να αρχίσουν να φέρονται σαν ηγέτες. Οι γονείς θα πρέπει να ασχολούνται περισσότερα με τα παιδιά τους και να σταματήσουν τον εκφοβισμό με το που εμφανίζεται. Διαφορετικά, οι γονείς θα πρέπει να είναι και αυτοί υπόλογοι».

Ορισμένοι νομικοί επιθυμούν επίσης να τιμωρήσουν τους γονείς των οποίων τα παιδιά κάνουν διαδικτυακό εκφοβισμό. Τον περασμένο μήνα προτάθηκε ένα νομοσχέδιο στη Φλόριντα με τίτλο «Εκφοβισμός, Διαδικτυακός Εκφοβισμός και Παρενόχληση – Γονεϊκή Ευθύνη», το οποίο θα ορίζει νομικά τον εκφοβισμό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό και θα θεωρεί υπόλογους τους γονείς των εκφοβιστών για τις πράξεις τους, σε περίπτωση που αδυνατούν να επιβλέψουν τα παιδιά τους.

Όσο βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση το ποιος ευθύνεται νομικά για τον εκφοβισμό, πολλές πηγές βοηθούν τους γονείς να αναγνωρίσουν τα σημάδια πως τα παιδιά τους συμπεριφέρονται ως εκφοβιστές. Το stopbullying.gov σημειώνει πως τα παιδιά μπορεί να είναι εκφοβιστές αν είναι «όλο και περισσότερο επιθετικά», «αν κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά τους» και «αν είναι ανταγωνιστικά και ανησυχούν για τα όσα λέγονται γι’ αυτά και το πόσο δημοφιλή είναι».

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν ένας γονιός που ανησυχεί πως το παιδί του είναι εκφοβιστής; Εδώ θα βρείτε υλικό που θα σας βοηθήσει σχετικά: http://www.ncpc.org/topics/bullying/what-parents-can-do

Γενική συμβουλή; Δεν θα πρέπει η συμπεριφορά αυτή να αγνοείται από τους γονείς, θεωρώντας πως είναι μια «περαστική φάση» και συστήνεται στους γονείς να ενημερώνουν τους δασκάλους και το σχολείο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: