ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Πτώση θερμοκρασίας με καταιγίδες- Χιόνισε στα ορεινά των Γρεβενών! (video)

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 27 Μαΐου και ο Ιούνιος να βρίσκεται μόλις μερικές ημέρες μακριά, αλλά φαίνεται πως ο καιρός θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο και χειμώνα, αφού αρκετές ορεινές περιοχές όπως τα Γρεβενά ντύθηκαν «στα λευκά».


Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ βρέθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, το οποίο είναι κλειστό, λόγω καλοκαιριού, αλλά έχει πέσει χιόνι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει τύχει να χιονίσει στην περιοχή ακόμη και μήνα Ιούνιο!

Αλλά και στην Φτερόλακα, στον Παρνασσό, σε υψόμετρο 1850 μέτρα, έπεσε χιόνι χωρίς όμως να καλύψει πλήρως τις πλαγιές. Η θερμοκρασία ήταν οριακά πάνω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.και μέσα στον Ιούνιο.

Στη Χαλκιδική έπεσε χαλάζι, ενώ στην Ήπειρο έπεσε χιόνι και η θερμοκρασία έπεσε κοντά στο μηδέν. Φωτογραφία από το epiruspost.gr δείχνει την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή του Γυφτόκαμπου Ζαγορίου.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας


Ο καιρός την Πέμπτη 28/5

Ο καιρός επιμένει να είναι άστατος και την Πέμπτη, καθώς διανύουμε μια βροχερή εβδομάδα, μόλις λίγες ημέρες πριν υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για την Πέμπτη 28 Μαΐου, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στα πελάγη και έως 7 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση μέχρι και την Παρασκευή τουλάχιστον, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ίσως διατηρηθούν οι βροχοπτώσεις και την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, σχεδόν το 80% των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας μέχρι και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο κεντρικό Αιγαίο που σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι. Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 21, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 22 και στην Κρήτη από 12 έως 23.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, το απόγευμα όμως θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: