ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΕΥΒΟΙΑ: ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ

Αυτή την εικόνα δεν την βλέπεις κάθε μέρα. Είναι πολύ σπάνιο και αν μένεις σε μεγάλη πόλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν θα το αντικρίσεις ποτέ.
Συνήθως στις πόλεις...

δεν κυκλοφορούν ή κρύβονται. 

Δεν τους αρέσει η πολυκοσμία και από ότι φαίνεται ο συγχρωτισμός των ανθρώπων.

Σε χωριό στην Εύβοια, τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και είδε έναν απίθανο και απρόσκλητο επισκέπτη.

Ο καιρός ήταν καλός στην Εύβοια και έτσι ο επισκέπτης προτίμησε να καθίσει στην αυλή και να λιαστεί από τον ήλιο.

Άνοιξε την πόρτα στην Εύβοια και είδε μια νέα άφιξη

Ήταν μία ωραία έκπληξη που αντίκρισε ανοίγοντας την πόρτα. Αν και μικρόσωμη έχει στιβαρή κατασκευή σώματος, μεγάλο κεφάλι με κίτρινα μάτια, μακριά πόδια (για τα δεδομένα των γλαυκών) και κοντή ουρά.

Το χρώμα της ραχιαία είναι καστανό με λευκές κηλίδες, ενώ κοιλιακά είναι υπόλευκη με καστανές ρίγες πιο πυκνές στην περιοχή του στήθους.

Φωλιάζει σε κουφάλες δέντρων, σε τρύπες κτιρίων αλλά και σε τρύπες σε πρανή του εδάφους, και τροφή του αποτελούν θηλαστικά μικρού μεγέθους, μικρά πουλιά και μικρόσωμα ερπετά.

Ναι καλά καταλάβατε, ο απρόσκληπτος επισκέπτης στο Αλιβέρι, ήταν μία κουκουβάγια.


Αλιβέρι νέα: Δείτε φωτογραφία από την κουκουβάγια που έκανε την επίσκεψη της μόλις άνοιξε την πόρτα σε σπίτι στο Αλιβέρι στην ΕύβοιαΜια καταπληκτική κουκουβάγια έκανε την εμφάνιση της στο Αλιβέρι. Είχε ωραίο καιρό στο Αλιβέρι και έτσι το συμπαθητικό δίποδο ευχαριστήθηκε τον ήλιο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: