ΣΙΝΕ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Ενημερώνουμε ειδικά τους συνάδελφους της εστίασης (ταβέρνες- ψαροταβέρνες – εστιατόρια- σουβλατζίδικα) και γενικά όπου σερβίρεται φαγητό, την εντατικοποίηση ελέγχων με την υποβολή προστίμου, μετά από καταγγελίες πελατών για...
το βάρος της σερβιριζόμενης μερίδας φαγητού.


ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
       Σε αρκετά καταστήματα συναδέλφων έγιναν καταγγελίες από πελάτες, για το βάρος της μερίδας κρέατος, ως επίσης και για την μη ένδειξη, αν το σερβιριζόμενο είδος είναι κατεψυγμένο ή φρέσκο.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ
·         Με την Υπουργική απόφαση 91534/30-04-2017 και αρ.φυλ. 2983 του Υπουργείου Ανάπτυξης στο άρθρο 74 καθορίζονται τα εξής:
·     Ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει προτού καταναλώσει το είδος κρέατος, ή πουλερικά, το βάρος του συγκεκριμένου είδους (μερίδας ή κιλού) που θα κληθεί να πληρώσει.
·     Ο επιχειρηματίας υποχρεούται να γνωρίζει ότι το κρέας ή τα πουλερικά που θα κληθεί να πληρώσει ο πελάτης θα είναι σε βρώσιμη μορφή (ψημένα). ΑΝΤΙΘΕΤΑ στα είδη των ψαριών το βάρος θα είναι σε ωμή μορφή.
·    Ο καταστηματάρχης σύμφωνα με το άρθρο 69 της ανωτέρω Υπ. Απόφασης θα πρέπει να ζυγίζει το βάρος του είδους παρουσία  του πελάτη με την τιμή πώλησης.
Η μη συμμόρφωσης επιφέρει στον παραβάτη 500 ευρώ ανά παράβαση.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
                                                           Ο Πρόεδρος
                                                    Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: