ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Δημιουργία Δημοτικού Οπωρώνα στο Πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη για Αιολικά στη Βασιλίτσα

«Είναι απαράδεκτο μέσα σε περιοχή Natura να τοποθετηθούν αιολικά. Ως Δήμαρχος είμαι κατά της δημιουργίας αιολικού πάρκου στη Βασιλίτσα γιατί η καταστροφή που θα επιφέρει στο περιβάλλον θα είναι...
τεράστια. Όταν όλοι μιλάμε για την προστασία του περιβάλλοντος, αυτό πρέπει να πράξουμε και όχι να το καταστρέφουμε στο βωμό των οποιοδήποτε συμφερόντων που παίζονται εκεί πάνω. Άρα είναι ανεπίτρεπτο στη Βασιλίτσα και στον Ορεινό Όγκο γενικότερα να εγκατασταθούν αιολικά».

Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης εξέφρασε σήμερα 5 Ιουνίου 2020,ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την κάθετη αντίθεση του στην επιχειρούμενη τοποθέτηση αιολικών ανεμογεννητριών στα ορεινά της Βόρειας Πίνδου. Κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Δήμου Γρεβενών καθώς η δημιουργία ενός αιολικού πάρκου στην κορυφή της Βασιλίτσας θα πλήξει ανεπανόρθωτα το μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής, ζημιώνοντας παράλληλα το φημισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο του τόπου μας που αποτελεί την κορωνίδα του τουριστικού μας προϊόντος.

Το μήνυμα του κ.Δασταμάνη έγινε κατά τη διάρκεια δενδροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής των Γρεβενών που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Αναλυτικότερα, εργαζόμενοι του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Γρεβενών προχώρησαν στη φύτευση 45 οπωροφόρων δέντρων παραδοσιακών και ντόπιων ποικιλιών.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γρεβενών υπογράμμισε ότι η φετινή πρωτοποριακή δράση για καλλιέργεια καρποφόρων δέντρων και όχι καλλωπιστικών φυτών, όπως συνηθίζονταν, γίνεται για πρώτη φορά και σε πειραματικό στάδιο, καλώντας τους δημότες των Γρεβενών «να σεβαστούν τη συγκεκριμένη ενέργεια» και κυρίως «να προσέχουν και ν’αγαπήσουν τα δέντρα, θεωρώντας τα δικά τους».

Στόχος της νέας αυτής ξεχωριστής πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει έναν όμορφο Δημοτικό Οπωρώνα, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, είναι σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κα Πρασίνου κ.Νίκο Τσικούρα «ν’αποτελέσει ένα γόνιμο πεδίο οικολογικής αναφοράς και εθελοντικής δράσης για μικρούς και μεγάλους».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Τσικούρας στις δηλώσεις του είπε ότι μέσα στο πάρκο της κυκλοφοριακής αγωγής θα υπάρχει πλέον και ένα καινούργιο παράλληλο πάρκο «περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης», όπως το περιέγραψε, για δημότες, φορείς και σχολεία. Έτσι οι πολίτες θα έρχονται καθημερινά και σε άμεση επαφή με ροδιές, κυδωνιές, κορομηλιές, δαμασκηνιές και μηλιές που φυτεύτηκαν σήμερα ώστε να μάθουν τις ενδημικές καλλιέργειες και να γευτούν αργότερα τους καρπούς των δέντρων καθώς θα μεγαλώνουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια: