ΣΙΝΕ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΠΑΝ. Σ. Ε. Κ. Τ. Ε.: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Σας κοινοποιούμε την ανοικτή επιστολή που εστάλει στα παρακάτω Υπουργεία:

1. Υπουργείο Οικονομικών Κο Σταϊκούρα με Αριθ Πρωτ: 640/27-08-2020
2. Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κο Βρούτση με Αριθ Πρωτ: 639/27-08-2020
3. Υπουργείο Τουρισμού Κο Θεοχάρη με Αριθ Πρωτ: 641/27-08-2020
4. Υπουργείο Ανάπτυξης κ Επενδύσεων Κο Γεωργιάδη με Αριθ Πρωτ: 642/27-08-2020

“….Αξιότιμε Κε Υπουργέ,
       Επανειλημμένα, στο παρελθόν, σας είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο που διατρέχει ο κλάδος για δεκάδες χιλιάδες λουκέτα με το ανάλογο αντίκρισμα της κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας. Δυστυχώς αγνοηθήκαμε και ήδη τα σημερινά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις μας, δείχνουν το τι πρόκειται να συμβεί.
       Κε Υπουργέ, η δεκαετή κρίση, η πανδημία με το γενικό lockdown Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και τώρα το κλείσιμο της εστίασης σε πολλές περιοχές της χώρας, επέφεραν καταστροφικά αποτελέσματα που ήδη μεταφράζεται σε 125.000 απώλειες θέσεων εργασίας. Σας υπενθυμίζουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις μας με κύριο σκοπό να σας βοηθήσουμε να πάρετε τις πραγματικές αποφάσεις που έχει αναγκαία ο κλάδος του επισιτισμού:
·         Η έκπτωση ενοικίου 40% να συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
·         Η μηδαμινή ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας και η πτώση των τζίρων κατά 70% δημιούργησε δυστοκία και ήδη ακούσια έχουμε περιέλθει σε στάση πληρωμών.
·         Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ που προσωρινά είναι στο 13%, σε καμία περίπτωση να μην επανέλθουν στο 24%, ως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
·         Δωρεάν χρηματοδότηση – ευέλικτα κρατικά δάνεια, διότι δυστυχώς η περιβόητη οικονομική ενίσχυση δανεισμού με εγγύηση του Δημοσίου απέτυχε παταγωδώς και τα πιστωτικά ιδρύματα μας απορρίπτουν ως ζημιογόνες επιχειρήσεις.
·         Η στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο μας, μέσω συστήματος «συν-εργασία», γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
·         Οι διάφοροι περιορισμοί που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις μας, για την πρόσληψη ή την επιδότηση εργασίας, θα πρέπει να εκλείψουν οριστικά για να δυνηθούμε στην διατήρηση των θέσεων εργασίας.
       Κε Υπουργέ, σας απευθύνουμε έκκληση να προβείτε σε γενναίες αποφάσεις στήριξής μας, διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο επισιτισμός, είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με 400.000 εργαζομένους επιπλέον των εποχιακών. Εκτός τούτου, επηρεάζει σημαντικό κομμάτι των εσόδων και σε άλλους κρίσιμους επαγγελματικούς τομείς στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο.
       Επικροτούμε – στηρίζουμε και συγχαίρουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της υγείας αλλά και ο κλάδος μας, ο επισιτισμός βαίνει σε ολοκληρωτική καταστροφή.…..”

Με εκτίμηση
                                                              Ο Πρόεδρος
                                                    Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: