ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

6,2 Εκατομμύρια Ευρώ Μας Κόστισαν Οι Τεράστιες Μάσκες Για Τα Σχολεία

Για τις ολοφάνερα υπερμεγέθεις μάσκες, το ελληνικό δημόσιο έβγαλε από τα τα ταμεία του 6,2 εκ ευρώ. Το tweet του υπουργού Εσωτερικών και τα σχόλια των γονέων..


Από το πρωί της Δευτέρας, όταν μαθητές και εκπαδευτικό προσωπικό πήραν στα χέρια τους τις μάσκες που μοιράστηκαν μέσω της ΚΕΔΕ, αυτό που έγινε φανερό ήταν ότι οι μάσκες θα ταίριαζαν περισσότερο σε…γίγαντες παρά σε παιδιά. Τόσο μεγάλες ήταν.

Οι χρήστες των social media φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία και τρόλαραν δίχως έλεος σε facebook και twitter. Ωστόσο, πέρα από τη διάσταση του χιούμορ υπάρχει και η διάσταση της σοβαρότητας. Οι μάσκες αυτές, που δύσκολα θα φορεθούν από κάποιο παιδί ή εκπαιδευτικό, στοίχισαν 6,2 εκ ευρώ!

Τουλάχιστον αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε tweet που έκανε το απόγευμα της Δευτέρας.

Λέει, λοιπόν, ο Υπουργός: Το ΥΠΕΣ χρηματοδότησε 6,2 εκατομ. ευρώ την ΚΕΔΕ η οποία σε ελάχιστο χρόνο ανταποκρίθηκε με διαφάνεια & αποτελεσματικοτητα στην προμήθεια των μασκών και τη διανομή τους σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Έλληνες ενωμένοι βάζουμε τα δυνατά μας ιδίως ως στα δύσκολα!
Η ΚΕΔΕ, λοιπόν, κατά την κρίση του Υπουργού ανταποκρίθηκε στο ζήτημα της ταχύτητας και της διαφάνειας. Να το δεχθούμε. Είναι όμως πασιφανές ότι ως προς το απολύτως πρακτικό του πράγματος υπήρξε μία πολύ μεγάλη αστοχία.

Είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο τα παιδιά να φορέσουν αυτές τις μάσκες, κάτι που σημαίνει ότι θα εμπιστευτούν δικές τους μάσκες για την προφύλαξή τους.

Επίσης, και είναι κάτι που είχε ήδη επισημανθεί: Οι υφασμάτινες μάσκες δεν προσφέρουν το ποσοστό προφύλαξης που δίνουν οι χειρουργικές/ιατρικές μίας χρήσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μελών των σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: