ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ «ΠΙΤΣΟΣ»

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


Προς το τέλος της βαδίζει η ιστορική βιομηχανία ΠΙΤΣΟΣ, έπειτα από 155 χρόνια λειτουργίας. Στις 31/12/2020, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία, θα σταματήσει η... παραγωγή στο εργοστάσιο στο Ρέντη και θα μεταφερθεί στην Τουρκία, πετώντας στην ανεργία περίπου 250 εργαζόμενους.

Η ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865 και ήταν θυγατρική της Bosch Siemens Hausegerate (BSH), έως την 1/1/2015 όπου πέρασε εξ ολοκλήρου στη Bosch. Από το 2017 η διοίκηση της Bosch είχε ανακοινώσει τη μεταφορά στο εξωτερικό, μειώνοντας την παραγωγή και απομακρύνοντας προσωπικό μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Αυτή η απόφαση, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, παραβίαζε τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού της SIEMENS με το ελληνικό Δημόσιο (υπογράφηκε το 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά το σκάνδαλο δωροδοκιών της SIEMENS) ο οποίος περιλάμβανε την κατασκευή εργοστασίου με 700 θέσεις εργασίας, αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ. Παρά την επιστροφή της SIEMENS στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα, αυτή η επένδυση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Μετά από σωρεία λουκέτων σε παραγωγικές βιομηχανίες τα τελευταία χρόνια (Χαλυβουργική, ΓΑΛΑ ΒΛΑΧΑΣ, FRIGOGLASS, ΕΛ.Β.Ο), τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που πωλούνται και τη ΛΑΡΚΟ που παραπαίει απειλώντας με ανεργία 1200 εργαζομένους, είναι πλέον ξεκάθαρο το μέγεθος των ψεμάτων του Μητσοτάκη για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Η πραγματικότητα είναι ότι η κατρακύλα του ελληνικού καπιταλισμού βυθίζει την παραγωγή, την οικονομία και τους εργαζόμενους στην πλήρη καταστροφή.

Η Π.Ο.Ε.Μ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου) με επιστολή της ζητά από την κυβέρνηση ΝΔ -όπως είχε ζητήσει ανεπιτυχώς 3 χρόνια πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- να παρέμβει για να λυθεί το ζήτημα. Όμως καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για τη σωτηρία των παραγωγικών μονάδων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Δεν πρέπει να περιμένουμε ούτε στιγμή! Η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα μνημονιακά σκουπίδια μας υποχρεώνουν σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, χωρίς σύστημα υγείας και χωρίς δικαιώματα. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να βασιστούμε στην ενότητα και την αλληλεγγύη μας, να οργανωθούμε και να ξεμπερδέψουμε μια και καλή απ’ όλους αυτούς που μας καταστρέφουν τις ζωές.

-Εθνικοποίηση των εργοστασίων που κλείνουν, με Εργατικό Έλεγχο, χωρίς αποζημίωση και με δήμευση των περιουσιών αυτών που τις εγκαταλείπουν.

-Απαγόρευση των απολύσεων

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: