ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Γιατί οι μουσουλμάνοι τα έβαλαν με τη Rihanna

H 32χρονη σούπερ σταρ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για ένα λάθος στο σόου για την παρουσίαση της συλλογής Savage X Fenty.

Θα μπορούσε να είναι το τέλειο all inclusive event. Στο σόου που... οργάνωσε η Rihanna για την παρουσίαση της νέας συλλογής εσωρούχων Savage X Fenty ήταν ολοφάνερη η προσπάθησε να μη μείνει κανείς δυσαρεστημένος. Για τις ανάγκες της πολιτικής ορθότητας και της γυναικείας ενδυνάμωσης, είδαμε να παρελαύνουν φορώντας τα εσώρουχα που σχεδίασε η Rihana άντρες και γυναίκες κάθε φυλής, χρώματος, σωματότυπου και ηλικίας.
Εκεί ήταν από την Irina Shayk και τη Bella Hadid μέχρι την Demi Moore και την plus size μαύρη τραγουδίστρια Lizzo και ένα σωρό άλλα μοντέλα και προσωπικότητες που τράβηξαν την προσοχή (και) λόγω της ποικιλομορφίας που τους χαρακτήριζε ως σύνολο.

Φαίνεται όμως πως δεν κατάφερε να προβλέψει τα πάντα κι έτσι μια κοινότητα –και μάλιστα πολυπληθής- εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για μια από τις επιλογές που έκανε. Πρόκειται για τη μουσουλμανική κοινότητα που αντέδρασε έντονα για τη μουσική επένδυση του event που προβλήθηκε στο Amazon Prime στις 2 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν στο σούπερ αισθησιακό σόου ήταν το Doom της Coucou Chloé μιας Γαλλίδας παραγωγού που κάνει καριέρα στο Λονδίνο με την οποία η Rihanna είχε συνεργαστεί και στο πρώτο σόου Savage X Fenty. Φαίνεται λοιπόν πως το μουσικό κομμάτι περιλαμβάνει samples από τραγούδια με Χαντίθ, όπως λέγονται τα κείμενα που παρουσιάζουν τα λόγια και τα έργα του Μωάμεθ. Μάλιστα το συγκεκριμένο απόσπασμα που ακούστηκε είναι μέρος της Σούνα μιας γραπτής συλλογής με κείμενα και αναφορές για τον Μωάμεθ που θεωρείται πολύ σημαντική και χαίρει σεβασμού από όλους τους Μουσουλμάνους. Αυτό έγινε η αιτία για να αντιδράσει έντονα η μουσουλμανική κοινότητα ζητώντας μέσω κοινωνικών δικτύων να γίνει μποϊκοτάζ σε ό,τι φέρει την υπογραφή της Rihanna.

Η δημόσια συγνώμη

Η πρώτη που έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από όσους θίχτηκαν ήταν η δημιουργός του μουσικού θέματος, Coucou Chloé. Mε ανακοίνωσή της εξήγησε ότι δεν γνώριζε το νόημα των στίχων στα samples που έβαλε στο τραγούδι (που παρεμπιπτόντως μιλούσαν για το τέλος του κόσμου) και τα οποία βρήκε στο διαδίκτυο. Δεσμεύτηκε επίσης να αποσύρει το κομμάτι από όλες τις πλατφόρμες.

Λίγο αργότερα, η Rihanna δημοσιοποίησε το δικό της mea culpa, μέσα από ένα stiry στο instagram, δηλώνοντας “απογοητευμένη” που άθελά της προσέβαλε του μουσουλμάνους αδερφού της, εξηγώντας ότι ήταν ένα λάθος που έγινε χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση και δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν θα συμβεί ξανά στο μέλλον.


Madamefigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: