ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Εθελοντικά σε ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης πάνω από 20 νοσηλευτές από άλλες πόλεις

Πάνω από 20 ειδικευμένες νοσηλεύτριες μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και ΑΧΕΠΑ, συνδράμοντας στην... ανακούφιση του πιεσμένου λόγω πανδημίας κορονοϊού συστήματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απόψε φτάνουν στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο και αύριο το πρωί θα αρχίζουν να εργάζονται σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου», όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

«Πρόκειται για έμπειρες νοσηλεύτριες οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ και σε ΜΕΘ θα συνεχίσουν να τις παρέχουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Το παράδειγμα των δέκα νοσηλευτριών θα ακολουθήσουν άλλα πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου της Κομοτηνής.

Επιπλέον, 6 νοσηλεύτριες που έρχονται εθελοντικά από το Αργος και ένας νοσηλευτή που έρχεται από τα Ιωάννινα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ .Τσαλικάκης πρόσθεσε πως εκτός από νοσηλευτικό προσωπικό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και γιατροί και άλλο προσωπικό όπως φυσιοθεραπευτές, βοηθοί ακτινολόγου και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις