ΣΙΝΕ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Αθλητές σε καραντίνα | Ηλίας Δούμας - ΦΣ Κοζάνη: Δύναμη, αισιοδοξία και πολύ γρήγορα να ανταμώσουμε στα γήπεδα

Είναι βέβαιο ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα συνοδεύεται από αρκετά προβλήματα τα οποία θα οδηγήσουν σε μεταρρυθμίσεις.
Δύναμη, αισιοδοξία και πολύ γρήγορα να ανταμώσουμε στα γήπεδα

Πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού. Αναγκασμένοι είναι οι αθλητές να εξοικειωθούν μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που βρίσκονται ένα αρκετά μεγάλο διάστημα . Καινούργια δεδομένα διαβίωσης για όλους
Αθλητές και αθλήτριες μιλάνε στη σελίδα "Ματιές στα σπορ" για το πόσο άλλαξε η ζωή τους λόγω κορονοϊού.

Πώς βλέπουν αυτή την κατάσταση , πως τη βιώνουν αυτοί και τι βλέπουν από δω και πέρα στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν ;

Ένα σχόλιο για αυτήν την πανδημία που δεν έχει προηγούμενο.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πανδημία επηρέασε αρκετούς κλάδους και την καθημερινότητα όλων. Είναι μία δύσκολη περίοδος γεμάτη νέες προκλήσεις και δυσκολίες όπου η κοινωνία καλείται να φέρει εις πέρας.

Εργάζεσαι κάπου; Έχει επηρεαστεί η καθημερινότητά σου εκτός γηπέδου;
Απασχολούμαι στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά μου στα Γρεβενά, η οποία λόγω της κατάστασης πλήττεται καθημερινά. Η καθημερινότητά μου σίγουρα έχει επηρεαστεί, όπως και όλου το κόσμου. Παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και πολύ προσεκτικός ώστε να προφυλάξω τον εαυτό μου, την οικογένεια μου αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας. Μέσα σ’ όλα αυτά όμως, θέλω να μένω στα θετικά καθώς είναι η πρώτη φορά που έχω τόσο ελεύθερο χρόνο για τα σκυλιά μου και τα μελίσσια μου!

Σταμάτησε η αθλητική δράση και όλοι είμαστε πλέον στο σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν αθλητή;
Η στασιμότητα και η αδράνεια σε τόσο μεγάλο βαθμό είναι πρωτοφανές φαινόμενο στον αθλητισμό. Επηρεάζει όχι μόνο την απόδοση και τη φυσική κατάσταση των αθλητών λόγω έλλειψης κατάλληλης προπόνησης και προετοιμασίας αλλά επίσης επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία τους.

Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής και εκτός ρυθμού το σώμα μπορεί να επανέλθει γρήγορα αν εν τέλει ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες; Κάνεις κάποια γυμναστική αυτό το διάστημα;
Το διάστημα αποχής είναι εξαιρετικά μεγάλο ειδικά αν συμπεριληφθεί και το πρώτο Lockdown. Η προπόνηση σε ατομικό επίπεδο επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου, αλλά σίγουρα το σώμα του αθλητή δεν θα είναι όσο έτοιμο θα ήταν εάν υποβαλλόταν σε συνθήκες ομαδικής προπόνησης όπου οι πιέσεις είναι πιο υψηλές. Σε προσωπικό επίπεδο προσπαθώ να προπονούμαι συστηματικά ακολουθώντας το πρόγραμμα που μας έχει δώσει η ομάδα. Συμπληρωματικά

Πιστεύεις ότι θα παίξουμε φέτος ποδόσφαιρο;
Θέλω να πιστεύω πως ναι!

Αν οι αγώνες ξεκινήσουν την νέα χρονιά νομίζεις θα ήταν σωστό να πάμε σε ένα πρωτάθλημα έτσι όπως έχει προγραμματιστεί ή με κάποιες αλλαγές στην διεξαγωγή του ;
Είναι βέβαιο ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα συνοδεύεται από αρκετά προβλήματα τα οποία θα οδηγήσουν σε μεταρρυθμίσεις. Θεωρώ ότι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα καθώς η οικονομική κατάσταση των ομάδων, ο χρόνος αποχής και το μικρό χρονικό περιθώριο που υπάρχει για να διεξαχθούν οι αγώνες καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Υπευθύνων.
Το μήνυμα και οι ευχές που θα ήθελες να στείλεις.
Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία και να βγούμε όλοι αλώβητοι από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε. Δύναμη, αισιοδοξία και πολύ σύντομα να ανταμώσουμε στα γήπεδα.

Καλά Χριστούγεννα!!

Η.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: