ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μηχανικός – αρτοποιός φτιάχνει ψωμί με τον πρώτο ηλιακό φούρνο στην Ευρώπη

Ένας μηχανικός – αρτοποιός από τη γαλλική πόλη Μόντβιλ, παρουσίασε στο κοινό τον πρώτο ηλιακό φούρνο στην Ευρώπη, στον οποίο ψήνει καθημερινά φρέσκο, ζεστό ψωμάκι.

Ο Γάλλος μηχανικός – αρτοποιός Άρνοντ Κρετό από Μόντβιλ, κατασκεύασε τον πρώτο φούρνο στην Ευρώπη που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Ο «NeoLoco», όπως ονομάζεται ο φούρνος, λειτουργεί με τη βοήθεια ενός ηλιακού συμπυκνωτή, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδοτεί με ενέργεια την κατασκευή.

Ο αρτοποιός ψήνει περίπου 140 κιλά ψωμί την εβδομάδα, τα οποία πουλά στους φούρνους των γύρω περιοχών.

Στόχος του Γάλλου επιχειρηματία, αλλά και της εταιρείας που βοήθησε στην υλοποίηση της ιδέας του, είναι να δώσουν στους πολίτες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια για την ίδια τους τη τροφή.

«Ο απώτερος στόχος είναι ο εκδημοκρατισμός, σε παγκόσμιο επίπεδο ίσως, του ηλιακού συμπυκνωτή και επομένως στη δημιουργία ενός χρηστικού εργαλείου, το οποίο να είναι γνωστό σε όλους. Δεν θα περιοριστούμε στη γαλλική αγορά, εάν εμφανιστούν κι άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε άλλες χώρες», δήλωσε η Ελίζ Χάουτερς, συμπρόεδρος της βιομηχανίας CPM, που βοήθησε στην κατασκευή του ηλιακού φούρνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: