ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Για το ΣΔΑΜ της Δυτικής Μακεδονίας

Έχω στα χέρια μου και έχω μελετήσει την εισήγηση του Δημάρχου για το Master Plan αλλά και την μελέτη του τοπικού μας Τ.Ε.Ε. που έχει προηγηθεί. 

    Και οι δύο προτάσεις καταγράφουν το σύνολο των επιθυμητών παρεμβάσεων στον Νομό μας, αλλά με μια...

επιμελημένη συνεργασία μπορούμε να επιλέξουμε τα βασικά έργα που άμεσα θα αποφασίσουμε να ενταχθούν για να λειτουργήσουν ως «πολλαπλασιαστικό υλικό» για την τοπική μας οικονομία. Η αποτύπωση του συνόλου της οικονομικής φυσιογνωμίας του Νομού είναι αναγκαία ως βάση και «τράπεζα» επιλογών, αλλά πιο χρήσιμο όμως είναι να επιλέξουμε τις πλέον σημαντικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

    Μετά το πρόσφατο άρθρο μου για την επιστολή του κ. Πάτση, προέκυψε η παρέμβαση της Καστοριάς που πληροφορήθηκα από τον τηλεοπτικό σταθμό WEST , όπου αναφέρθηκε η εισήγηση του Βουλευτή Καστοριάς κ. Τζικαλάγια προς την Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος της Βουλής και όπου ο δημοσιογράφος κ. Παπαδόπουλος Θεόφιλος τόνισε την απουσία από την συνεδρίαση του κ. Πάτση.

   Ο Βουλευτής της Καστοριάς αναφέρθηκε στην άδικη αντιμετώπιση των Νομών Καστοριάς και Γρεβενών και πρότεινε το ΣΔΑΜ να καλύψει το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα ο κ. Τζικαλάγιας σε άμεση συνεργασία με τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη και τους τρεις Δημάρχους του Νομού τους, απέστειλαν φάκελο προτάσεων στον ίδιο των Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Τέρμα τα ψέματα και οι ψευδομαρτυρίες.

   Ο Νομός μας πρέπει να κινηθεί συντονισμένα και κυρίως δυναμικά με όλες τις δυνάμεις του προς την Κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και φυσικά και εγώ δηλώνω παρών ως εκπρόσωπος του 10% του λαού των Γρεβενών από τις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.

   Από εδώ και πέρα τα μέτρα θα «έρχονται βροχή» και τα Γρεβενά θα βρίσκονται διαρκώς στο περιθώριο. Ήδη έχουμε χάσει τα βιολογικά προϊόντα, αποκλειόμαστε από το Μέτρο 6.1 για τους Νέους Αγρότες, η ενίσχυση για το Εξοικονομώ είναι μειωμένη κατά 10% σε σχέση με τις λιγνιτικές περιοχές και έπεται και συνέχεια.

   Η περιφερειακή πολιτική και συνείδηση έχει καταρρακωθεί και ο Νομός θα αδικηθεί κατάφορα, αν οι αιρετοί άρχοντες του Νομού δεν πάρουν την απόφαση να συνεργαστούν και επιτέλους ενωτικά και δυναμικά να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές εξελίξεις.

   Ήδη ο αγώνας μας τα τελευταία χρόνια δικαιώνεται για τον Ε65 και γίνεται το πρώτο έργο υποδομής της χώρας μας για το νέο ΕΣΠΑ. Ενώ το νέο Νοσοκομείο μας αποδεικνύεται σωτήριο για τον Γρεβενιώτικο λαό στην πανδημία του Κορονοϊού.

Καιρός να υπάρξει συνέχεια, στο χέρι μας είναι!!!

Μετά τιμής,

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχ. Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: