ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Βόλος: Η πανδημία έβαλε λουκέτο σε επτά αρτοποιεία

“Ασφυξία” έχει προκαλέσει στην αγορά του Βόλου η πανδημία του COVID 19 με αποτέλεσμα αρκετοί κλάδοι να μετρούν πλέον λουκέτα. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους δε θα μπορούσαν να φανταστούν γνωστοί επαγγελματίες της πόλης, οτι... θα αναγκάζονταν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να αλλάξουν επάγγελμα σε προχωρημένη μάλιστα ηλικία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Βόλου Κώστας Τσουράπας, μόνο στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, έχουν παύσει τη λειτουργία τους τους τελευταίους πέντε μήνες, που διαρκεί η πανδημία, επτά αρτοποιεία.

Ένας εξ αυτών, που έβαλαν λουκέτο, μιλάει στο TheNewspaper.gr: «Είχα φούρνο για πολλά χρόνια στην περιοχή των Επτά Πλατανίων. Βρισκόμουν κοντά σε δημόσια υπηρεσία και είχα πάντα κίνηση. Οικογενειακά δούλευα την επιχείρησή μου να βγαίνει το μεροκάματο. Μετά τον Μάρτιο, τα πράγματα ζόρισαν πολύ. Η κίνηση έπεσε κατακόρυφα και πλέον ο κόσμος δεν αγόραζε ούτε κουλουράκια, ούτε άλλα αρτοποιήματα, παρά μόνο ψωμί. Ο τζίρος μειώθηκε κατακόρυφα. Δε μπόρεσα να αντέξω και το έκλεισα το μαγαζί. Πλέον εργάζομαι ως οδηγός για να ζήσω την οικογένειά μου».

Σύμφωνα με τους αρτοποιούς, η αλυσίδα λόγω του lockdown έχει σπάσει, αφού τα σχολεία και τα ξενοδοχεία που ήταν κορυφαίοι πελάτες στους τοπικούς φούρνους, είναι πια κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: