ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ στην Π.Ε. Γρεβενών

Αξιότιμοι συντοπίτες,

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια, στη Δυτική Μακεδονία, η έναρξη υποβολής των αιτήσεων είναι:

 

Τετάρτη, 13-1-2021

Υπενθυμίζεται ότι το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έχει προϋπολογισμό περίπου 900 εκατ. ευρώ και θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά περιφέρεια. Για την Δυτική Μακεδονία, ο συνολικός προϋπολογισμός της επιχορήγησης ανέρχεται στα 73,5 εκατομμύρια €.

Ο σχεδιασμός του Προγράμματος λαμβάνει υπόψη την ολοκληρωμένη προσέγγιση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτηριακό τομέα και έχει ως στόχο:

Ø  τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων και των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου

Ø  την εξοικονόμηση κόστους για τους πολίτες, τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης και άνεσης καθώς και, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών κατά τη χρήση των κτηρίων αυτών

Ø  την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα συνίσταται στην παροχή κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας στον οικιακό κτηριακό τομέα, με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών και της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων, στο πλαίσιο της μετάβασης σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».

Για την καλύτερη και άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτησή σας, απευθυνθείτε στους συναδέρφους μηχανικούς που ζουν και εργάζονται στα Γρεβενά και τη Δεσκάτη.

Όλοι οι συνάδερφοί μας, μέλη του ΤΕΕ, είναι πλήρως ενημερωμένοι:

ü  για τον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος

ü  να σας προτείνουν την σωστή ενεργειακή λύση για το κτήριο σας

ü  να σας δώσουν τεχνικές λύσεις ώστε να αναβαθμιστεί η περιουσία σας

ü  να σας ενημερώσουν και να σας εξηγήσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής σας στην πλατφόρμα.

 

Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»αφού προσφέρει υψηλά οικονομικά και λειτουργικά οφέλη προς τα ελληνικά νοικοκυριά με ταυτόχρονη κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών. 

Για την ΝΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο Πρόεδρος

Ντούνας Αλέκος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: