ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ , Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ)

Την αγωνία και την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό και ειδικότερα για τον σχεδιασμό περί κατάργησης της Football League ως τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας, στο πλαίσιο μια γενικότερης αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, εξέφρασε ο... Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ)  κ. Γιώργος Μπαντής μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για κακό timing  από πλευράς του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, να θέσει τώρα επί τάπητος το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Τη δεδομένη στιγμή, αυτό που περιμέναμε όλοι ήταν το  άνοιγμα του αθλητισμού και όχι το κλείσιμο μιας ολόκληρης κατηγορία», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καταλάβει τι έχει ανακοινωθεί, είναι σε διαβούλευση. Δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση του ΠΣΑΠ με τον Υφυπουργό προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε».

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ, θα έπρεπε το οποιοδήποτε σχέδιο υπάρχει, να υλοποιηθεί μόνο εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα:

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πρωταθλήματα όπως της Football League και της Γ' Εθνικής που είναι αλληλένδετα με μια οποιαδήποτε αναδιάρθρωση. Η Football League για παράδειγμα, είναι επαγγελματική κατηγορία στην οποία υπάρχουν πάνω από 400 ποδοσφαιριστές με συμβόλαια και οι οποίοι πληρώνουν κανονικότατα ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Έχουν ίδια δικαιώματα με τον ποδοσφαιριστή που παίζει στη Super League 1».

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί  ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν δεχτεί επαγγελματικές προτάσεις από ομάδες της Super League 2 που αυτή τη στιγμή είναι ενεργή, ωστόσο, επέλεξαν να αγωνιστούν σε μια ομάδα της Football League, είτε λόγω καλύτερων οικονομικών απολαβών είτε λόγω καλύτερων εργασιακών συνθηκών και οι οποίοι, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια κατηγορία στην οποία όχι μόνο δεν μπορούν να αγωνιστούν, αλλά δεν πραγματοποιούν καν προπονήσεις.

«Είναι το μοναδικό επαγγελματικό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα αλλά και στην  υπόλοιπη Ευρώπη που είναι ανενεργό» 

Εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι ο αθλητισμός βρίσκεται μέσα στις τέσσερις πηγές μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού, κάνοντας λόγο - βάσει στοιχείων που παρέθεσε- για απειροελάχιστο ποσοστό διασποράς του κορονοϊού μέσω του αθλητισμού.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως πρόκυψε αυτό το συμπέρασμα όταν είναι ανενεργές οι ακαδημίες,  όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, είτε μιλάμε για παιδιά είτε για ερασιτεχνικές ομάδες που αγωνίζονται σε τοπικά Πρωταθλήματα. Έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 40.788 τεστ στον ενεργό επαγγελματικό ή μη αθλητισμό και μόλις 168  βρέθηκαν θετικά, διασκορπισμένα από τον περασμένο Μάιο. Επομένως δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε μόνο και μόνο για να φύγει από πάνω μας η ευθύνη και να την μεταφέρουμε στον αθλητισμό που δε φταίει σε τίποτα».

Τέλος, έκανε λόγο για μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα που θα κρίνει πολλά, υπογραμμίζοντας ότι ο ΠΣΑΠ είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ. 210 3409254 -210 3409300 

Δεν υπάρχουν σχόλια: