ΣΙΝΕ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ:Τέρμα στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις του Σωματείου και των εργαζομένων στα Προγράμματα της ΔΕΚΕΓ για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και στις Κοινωνικές Δομές των Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών Γρεβενών και Ελάτου και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, οι αρμόδιοι της Δημοτικής Επιχείρησης και της Δημοτικής Αρχής συνεχίζουν να «σφυρίζουν αδιάφορα» και να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους.

Οι 18 εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες και οι 28 εργαζόμενοι στις λοιπές Δομές της ΔΕΚΕΓ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες και κανένας δεν ενδιαφέρεται για το πώς τα βγάζουν πέρα οι εργαζόμενοι στη δύσκολη συγκυρία, που βιώνουμε όλοι, με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η οποία εντείνεται με τους περιορισμούς της πανδημίας.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων περιορίστηκαν στο μισό με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για  τη λειτουργία των Δομών και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Τα Προγράμματα που λειτουργούν δεν έχουν τακτική χρηματοδότηση και οι επιχορηγήσεις δεν αρκούν για την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης. Στους εργαζόμενους ασκούνται πιέσεις για να αναλάβουν καθήκοντα αλλότρια προς τις ειδικότητές τους και την πρόσληψή τους στην Επιχείρηση, υποβαθμίζοντας το παρεχόμενο κοινωνικό της έργο.

Δεν παραβλέπουμε τις κυβερνητικές ευθύνες σε κεντρικό επίπεδο, της σημερινής αλλά και των προηγούμενων, οι οποίες με τις επιλογές τους έχουν περιορίσει σημαντικά τις χρηματοδοτήσεις των Προγραμμάτων, απαξιώνουν τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και οδηγούν τους γονείς στις ιδιωτικές Δομές που τις χρυσοπληρώνουν, με την ανοχή και τις πλάτες βέβαια και της Τοπικής Διοίκησης.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να βάλει τέρμα στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων, και ζητάμε από τους υπεύθυνους και υπόλογους της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί να δώσουν άμεσα λύσεις για την οριστική επίλυσή τους. Συγκεκριμένα:

Να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα μηνών στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές και στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΕΚΕΓ, αξιοποιώντας την ισχύουσα νομοθεσία για επιχορήγηση, καθώς και το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Να επεκτείνουν άμεσα τις συμβάσεις των εργαζομένων στις Δομές που περιορίστηκαν στο μισό, για να μην χαθεί η σχετική χρηματοδότηση, αφού είναι αναγκαία η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες του.

Να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, να χορηγήσουν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο παροχές (επιδόματα, Μέσα Ατομικής Προστασίας, εξοπλισμό και μέσα προστασίας λόγω COVID-19), να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες υποδομές και εγκαταστάσεις για την καλύτερη λειτουργία των Δομών. Να δώσουν τέλος στις διοικητικές και οικονομικές δυσλειτουργίες της Επιχείρησης.

Η ταλαιπωρία των δημοτών δεν οφείλεται στους εργαζόμενους, αλλά σε εκείνους που δημιουργούν και διαιωνίζουν τα προβλήματα. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επίλυσή τους αλλά και για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Το  Διοικητικό  Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: