ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Στίβος: Ο Μίλτος Τεντόγλου... έφυγε για τον τελικό του μήκους (vid)

Με ένα άλμα στα 8,04 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου...έφυγε για τον τελικό(5/3) του μήκους Ανδρών στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στο Τορούν.

Το βίντεο:

Η ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ:

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε αυτό που έπρεπε και με ένα άλμα στα 8,04 μ. έφυγε για τον αυριανό τελικό του μήκους Ανδρών στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στο Τορούν.


Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε αυτό που είχε σχεδιάσει και ολοκλήρωσε την παρουσία στη διαδικασία του προκριματικού με ένα μόνο άλμα. Ο Τεντόγλου θα επιστρέψει αύριο στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κυνηγήσει από το πρώτο του άλμα, την επίδοση που θα του εξασφαλίσει όχι μόνο μια θέση στο βάθρο, ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Ο Τεντόγλου με βάση τον προγραμματισμό που έχει κάνει με τον προπονητή του, θα ξεκινήσει τα πρώτα άλματα και αν χρειαστεί θα αφήσει τις ενδιάμεσες προσπάθειες, προκειμένου να μην επιβαρύνει το γόνατο του και να είναι σε θέση να εκτελέσει τα τελευταία άλματα. Ο 22χρονος ταξίδεψε στο Τορούν με άλμα στα 8,21 μ., που είναι το κορυφαίο ανάμεσα στους άλτες που μετέχουν στη διοργάνωση.

"Ήθελα απλώς να κάνω ένα άλμα και να τελειώσω τον αγώνα μου. Ο διάδρομος εδώ είναι πολύ καλός. Στον τελικό πιστεύω πως μπορώ να προσεγγίσω το ατομικό μου ρεκόρ (8,38 μ.). Η διοργάνωση γίνεται με ιδιαίτερες συνθήκες. Ακόμη και αν δεν έχει θεατές είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό", είπε ο Τεντόγλου.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αλέξανδρος Περιστέρης, που με άλμα στα 7,61 μ. στην τρίτη του προσπάθεια κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο νεαρός άλτης ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρη, συνέχισε με 7,49 μ., επίσης ατομικό ρεκόρ, και ολοκλήρωσε με το 7,61 μέτρα. Ο Περιστέρης στη διάρκεια της σεζόν έμεινε πολύ πίσω στην προετοιμασία του, λόγω ενός τραυματισμού στην μέση, παρόλα αυτά κατάφερε να ανακάμψει και να σταθεί με αξιοπρέπεια στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό με την δεύτερη επίδοση, αφού καλύτερος ήταν ο βασικός του αντίπαλος, στο δρόμο προς το χρυσό, Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που ξεκίνησε με 7,93 μ. και στο δεύτερο άλμα έκανε 8,18 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ.

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

Οι οχτώ του τελικού (Σάββατο, 21.20)
Μόντλερ (Σουηδία) 8,18 μ.
Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.04
Ενχόλζνερ (Γερμανία) 7,91 μ.
Μάζουν (Εσθονία) 7,85 μ.
Πούλ (Φινλανδία) 7,81 μ.
Άνιτς (Σερβία) 7,79 μ.
Μπιτάν (Ρουμανία) 7,78 μ.
Φίντσαμ- Ντιούκς (Μ. Βρετανία) 7,74 μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: