ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Όραμα & Αποστολή - Συμμετοχή σε καμπάνια ανάδειξη φτώχειας

Όραμα μας είναι μια κοινωνία που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια, χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό.

Αποστολή μας είναι να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση και... κοινωνική ενσωμάτωση των συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχεια μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και αλληλεγγύης.





Μοίρασε φαγητό, μοίρασε αγάπη!

Κάνε δωρεά

Ποιοι είμαστε;
Είμαστε μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με εθελοντική δράση από το 2017 ,
Σήμερα δραστηριοποιούμαστε στην Αττική και υλοποιούμε δράσεις σε συνεργασία με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις ή με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και δωρητές, χορηγούς και υποστηρικτές που στηρίζουν το έργο και ενισχύουν την αποστολή μας.
Με όχημα την τροφή, στη Food On εργαζόμαστε για την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση που ακολουθούμε κινητοποιεί τους ανθρώπους ώστε να πάρουν οι
ίδιοι στα χέρια τους την εξασφάλιση τροφής, να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν
χρήσιμες γνώσεις, ως απαραίτητα βήματα για την κοινωνική τους και εργασιακή ενσωμάτωση.

Όραμα μας είναι μια κοινωνία χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους
ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αποστολή μας είναι να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση και κοινωνική ενσωμάτωση των συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχεια μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και αλληλεγγύης.

Με κεντρικό άξονα την τροφή σχεδιάσαμε ένα μονοετές πρόγραμμα δράσεων το οποίο χωρίζεται σε 3 βασικές Δράσεις ή πυλώνες.

Food Οn – Sharing
Επιλέγουμε άτομα εκ περιτροπής από τους ωφελούμενους οι οποίοι μεριδοποίουν και διανέμουν τα τρόφιμα προσφέροντας σε συμπολίτες τους, αλλά και εξασφαλίζοντας το δικό τους πακέτο τροφίμων κάθε μήνα

Έτσι οι ωφελούμενοι ενεργοποιούνται για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εμπειρίας στην γνωριμία τους με την Foodon και τους ανθρώπους της.

Food Οn - Dining
Γνωριζόμαστε, αποκτουν την εμπειρία συμμετοχής στη διοργάνωση social dining(κοινωνικού δείπνου), κερδίζοντας ταυτόχρονα νέες επαγγελματικές και
κοινωνικές επαφές
Οι συμμετέχοντες βρίσκονται σε έναν χώρο με ανθρώπους που έχουν όμοιες εμπειρίες και αφήγηση. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα προς την κοινωνική ενσωμάτωση.

Food Οn - Learning
Κάνουμε τα πρώτα βήματα ενσωμάτωσης στην εργασία, συμμετέχοντας σε δράσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο κλάδο της εστίασης και της τροφής.
Οι συμμετέχοντες αποκτούν επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Γνωρίζουν επιχειρηματίες και κάνουν networking στο χώρο της εστίασης και της τροφης με σκοπό την εύρεση εργασίας.

Η πρωτοβουλία έχει βραβευτεί

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2017 και 2018, Skywalker:
"Χάλκινο" βραβείο στον τομέα "Παιδί & Οικογένεια" για την εθελοντική προσφορά μας

Estia Awards 2018, Boussias Communications:
Tιμητικό βραβείο για την κοινωνική προσφορά μας

Γίνε σήμερα Εθελοντής στη «Food On»!
https://foodon.eu/gine-ethelontis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: