ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ SELF TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Με την υπουργική απόφαση 4790 αρ. φυλ. 48, ως επίσης και με την γνωμοδότηση της 7-4-2021, εθνικής επιτροπής προστασίας δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ σε... self test, όσοι προσφέρουν προσωπική εργασία στην επιχείρηση (εργοδότες και εργαζόμενοι), ανεξαρτήτως ειδικότητας και θέσης.

Εκ νέου υπενθυμίζουμε τα εξής:

·         Ο εργοδότης υποχρεούται να ενημερώσει με οποιοδήποτε μέσο τον εργαζόμενό του για την υποχρεωτικότητα του self test.

·         Εργαζόμενος ο οποίος προσέρχεται στην εργασία του χωρίς self  test, ο εργοδότης του υποχρεούται να μην τον δεχτεί στην επιχείρησή του και να μην πληρωθεί το ημερομίσθιό του.

·         Ο εργαζόμενος υποχρεούται σε self test μία φορά την εβδομάδα.

ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ το πρόστιμο που επιβάλλεται στις παραβάσεις του εργοδότη:

·         Εάν ο εργοδότης δεν ενημερώσει, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικό μήνυμα, ανακοίνωση κ.λ.π. για τα self  test των εργαζομένων του, του επιβάλλεται πρόστιμο από την επιθεώρηση εργασίας 300 ευρώ ανά άτομο.

·         Εάν σε έλεγχο από τον Επιθεωρητή Εργασίας βρεθεί ο εργοδότης που τον εργαζόμενό του δεν τον έχει δηλώσει για το αποτέλεσμα του self test του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

·         Εργοδότης ο οποίος βρεθεί να απασχολεί εργαζόμενο με θετικό self test του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

 

Οι παρακάτω ΚΑΔ είναι εκείνοι της εστίασης που υποχρεούνται σε self test:

ΚΑΔ 56.10 - 56.21 -56.29 – 56.30

 

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: