ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ευχές από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος και μήνυμα Προέδρου κ. Νίνας Διακοβασίλη

Αγαπητά μας μέλη, φίλοι και συνεργάτες,

Τούτες τις μέρες που η φύση ξυπνά από το χειμερινό της λήθαργο, ολάνθιστη και προ του Πάσχα, μέσα από τον βυθό της ύπαρξης μου, έρχονται... σκέψεις, λέξεις, ευχές..!

Περνάμε μια αλλόκοτη, πασχαλινή περίοδο για δεύτερη χρονιά. Οι σχέσεις των ανθρώπων που σήμαιναν συνάντηση, επαφή, έκπληξη, γεννήματα συναισθημάτων και η πίστη, που είναι προϊόν ελευθερίας, συνθλίβονται στα υποχρεωτικά και επιβεβλημένα «πρέπει», πάντα λόγω covid.

Χάσαμε μήνες τώρα, τον τρόπο ζωής μας, την καθημερινότητά μας, την έκφραση αγάπης και συγχώρεσης, την ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπο, αφού όλους μας υποδούλωσε το άγχος του αύριο. Χάσαμε τον δρόμο που χάραξε για μας ο Χριστός, με κλειστές τις εκκλησιές, χωρίς τους ήχους των ψαλμών, χωρίς τα κυριακάτικα διδάγματα του ιερέα της κάθε γειτονιάς.

Ας ευχηθώ λοιπόν με ταπεινότητα, για φέτος να βρούμε ξανά το λιμάνι μας, το καταφύγιο της αιώνιας αγάπης που σημαίνει «ζωή» και αφού ο Χριστός συνέτριψε τις χάλκινες πύλες και τους σιδερένιους μοχλούς του Άδη, ας μας λυτρώσει από την υποδούλωσή μας στο σκοτάδι και ας μας μεταφέρει με τις αχτίδες του φωτός Του, στο βασίλειο της αγάπης Του ξανά.

Εν όψει του Πάσχα, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, τόσο σε εσάς προσωπικά όσο και στις οικογένειες και τους οικείους σας, καλή και ευλογημένη Ανάσταση και ειρηνική Πασχαλιά. Με υγεία, χαρά, αγάπη και πίστη, ας ευχηθούμε ένα αύριο γεμάτο δημιουργία και ανθρωπιά, για να ανταμώσουμε ξανά με χαμόγελο στα φωτεινά μονοπάτια της τέχνης και του πολιτισμού. Με ελπίδα, κουράγιο και υπομονή, όλα θα πάνε καλά και θα τα καταφέρουμε!

Η Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και οι συνεργάτες του Ομίλου για την UNESCO
Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σας εύχονται ολμε υγεία, αγάπη, ελπίδα και υπομονή.

Όλα θα πάνε καλά και θα τα καταφέρουμε!


Νίνα Διακοβασίλη
Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Με εκτίμηση
Γραμματεία Ομίλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: