ΣΙΝΕ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Πέθανε ο Χρήστος Σινάνης, πρώην δήμαρχος Μετεώρων σε ηλικία 66 ετών

Ο Χρήστος Σινάνης, δήμαρχος Μετεώρων μέχρι το 2019 και επικεφαλής της αντιπολίτευσης τα τελευταία δυο χρόνια έφυγε από τη ζωή, «χτυπημένος» από κορονοϊό, σε ηλικία μόλις 66 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με... το trikalavoice.gr, ο 66χρονος Χρήστος Σινάνης νοσηλεύονταν με κορονοϊό τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, 15 μέρες τώρα δε στη ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λόγω επιπλοκών. Έδωσε γενναία μάχη, αλλά δεν άντεξε.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Σινάνης

Ο Χρήστος Ν. Σινάνης γεννήθηκε το 1955 στη Διάβα Καλαμπάκας και είναι το πρώτο από τα τρία παιδιά του Νικολάου και της Βασιλικής Σινάνη. Τελείωσε το Γυμνάσιο Καλαμπάκας και στη συνέχεια σπούδασε Φαρμακευτική. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1994 όταν εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Διάβας.

Το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμπάκας με το Συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος. Το 2002 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα. Υπήρξε πρόεδρος του Β΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2002) καθώς επίσης και του Γ΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2007).

Διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σταγών». Το 2014 εξελέγη Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων. Υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης με τον πρώην Πρόεδρο της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου Δημήτρη Βουρλίτση, όπου η σύζυγός του Μαρία είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή του στο Δήμο Μετεώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: