Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Δρομείς Υγείας Γρεβενών: Πορεία Μνήμης και Τιμής σε μνημεία και ανδριάντες ηρώων της περιοχής μας

Στην πόλη των Γρεβενών βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Μαιου 2021, ο εκ Πτολεμαΐδας δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Ζαχαριάδης, σε μια Πορεία Μνήμης και Τιμής σε μνημεία και ανδριάντες ηρώων της... περιοχής μας. Μια πρωτοβουλία που στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που μαρτύρησαν και θυσιάστηκαν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΠΑΤΡΙΔΑΣ τους!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Γρεβενών Δημήτρης Μπόλης υποδέχθηκαν τον δρομέα στην κεντρική πλατεία όπου τον συνόδευαν από την είσοδο της πόλης τρέχοντας μαζί του ο πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών. Στην συνέχεια τα μέλη του συλλόγου δρομέων, αφού τίμησαν τον ημεροδρόμο αθλητή με αναμνηστικά δώρα του συλλόγου, εναπόθεσαν από ένα τριαντάφυλλο σε κάθε μνημείο της πόλης ως ένδειξη τιμής. Η πορεία συνεχίστηκε τρέχοντας ως το κενοτάφιο του Δεσπότη Αιμιλιανού 22 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, τον τόπο όπου μαρτύρησε αυτός και οι δύο συνοδοί του ο διάκονος Δημήτριος και ο αγωγιάτης Αθανάσιος. Εκεί τελείωσε το ταξίδι του Γιώργου στα Γρεβενά, αφήνοντας του τις καλύτερες αναμνήσεις από την αποδοχή και συμπαράσταση που δέχτηκε στο εγχείρημα του.

Η πολυήμερη διαδρομή του Γ. Ζαχαριάδη θα τερματιστεί στην Κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας την Τετάρτη, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: