ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Pfizer: Κέρδη ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2021 για την εταιρεία

Η Pfizer, το γεγονός ότι παράγει εμβόλια κατά του κορονοϊού, θα οδηγηθεί σε μεγάλο κέρδος για τα επόμενα χρόνια, καθώς η εταιρεία συντάσσει συμβόλαια παράδοσης εμβολίων έως το 2024.

Tην Τρίτη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer,... Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να πραγματοποιήσει έσοδα 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις φέτος του εμβολίου κατά του COVID-19 που παρήγαγε από κοινού με τη γερμανική εταιρεία BioNTech.

Ωστόσο, αναμένει ότι η παραγωγή εμβολίων θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, με την εταιρεία να προετοιμάζεται να παράγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022.
Η εταιρεία αναμένει ότι ο COVID-19 θα μετατραπεί από πανδημία σε ενδημία, αναμένοντας να διαθέσει ετήσιες αναμνηστικές λήψεις, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να τροποποιηθούν για να προστατεύσουν από όποιο στέλεχος αναμένεται να κυριαρχήσει ανά έτος.
«Με βάση όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι η ζήτηση για το εμβόλιο κατά του COVID-19 θα είναι παρόμοια με αυτή των εμβολίων κατά της γρίπης. Ελπίζουμε ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech θα συνεχίσει να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο βοηθώντας στον έλεγχο της καταστροφικής πανδημίας και βοηθώντας τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο να ανοίξουν, αλλά να παραμείνουν ανοιχτές, δημιουργώντας ένα σενάριο στο οποίο η Pfizer μπορεί να συνεχίσει να να είναι ηγέτης και πρωταγωνιστής», δήλωσε ο Μπουρλά.

Αποκάλυψη πολυετών συμβάσεων
Ο Μπουρλά επεσήμανε ότι η Pfizer έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τον Καναδά για την παράδοση 125 εκατομμυρίων δόσεων το 2022 και το 2023 και 60 εκατομμυρίων δόσεων το 2024

Ο πληθυσμός του Καναδά είναι μόλις 37,6 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία, η Οτάβα έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προμήθεια 180 εκατομμυρίων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων και 76 εκατομμυρίων από την Pfizer, που αναμένεται να ξεκινήσουν να στέλνουν κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα, αλλά και άλλα τρία από τα Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca.
Το τελευταίο περιλαμβάνει 2 εκατομμύρια δόσεις που δωρίστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο Μπούρλα δήλωσε επίσης ότι η Pfizer έχει υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου έως 60 εκατομμύρια δόσεις το 2021 και για την προμήθεια του Ισραήλ αρκετών δόσεων το 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια: