ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκη-Ερντογάν: “Σημαντικός ο διάλογος παρά τις διαφωνίες” – (βίντεο)

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, η οποία διήρκεσε 50 λεπτά.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι... υπήρξε αμοιβαία κατανόηση ότι δεν μπορεί το 2021 να επαναληφθεί η ένταση του 2020, ενώ συμφωνήθηκε η προώθηση της θετικής ατζέντας που, ως γνωστόν, περιλαμβάνει τα 25 σημεία που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των υφυπουργών Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη- Σ. Ονάλ.

Εκτιμάται ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα βήμα προς ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο πάντως για βήμα βήμα βελτίωση των σχέσεων και επισημαίνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε μια σειρά από θέματα, με πρώτο αυτό της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, όμως αυτές θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου

Όσον αφορά το προσφυγικό επισημαίνουν ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, αρκεί να αποφεύγονται οι προκλήσεις, ενώ ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να επισήμανε ότι θα αποτελούσε κίνηση καλής θέλησης να δεχθεί πίσω η Τουρκία τους 1450 μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί τελεσίδικα.

Ερντογάν: Το 2021 θα είναι μια ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε να συνεχίσει να χρησιμοποιήσει διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα, θα συναντιέμαι απευθείας με τον πρωθυπουργό”, δήλωσε.

Το 2021 θα είναι μια ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις , πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: