ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Συνέντευξη του Βουλευτή στο Ράδιο STARFM- Επισκέψεις Υπουργών- Απολογισμός Κυβερνητικού Έργου στα Γρεβενά

Ο Βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, της Νέας Δημοκρατίας στην μονοεδρική ΠΕ Γρεβενών, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό starfm , στον δημοσιογράφο... Χρήστο Μίμη το πρωί 9-10 στην εκπομπή «Αντισταθείτε» .

Μεταξύ άλλων έκανε απολογισμό του Κυβερνητικού έργου στην ΠΕ Γρεβενών με απτά παραδείγματα των έργων που έχουν γίνει. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση με το επιτελείο της, είναι δίπλα στην Δυτική Μακεδονία εμπράκτως και στην πατρίδα μας τα Γρεβενά με ενδιαφέρον και νοιάξιμο, συμπράττει στην αναβάθμιση και πρόοδο για μια καλύτερη ζωή έτσι όπως αξίζει στους πολίτες αυτού του τόπου.

Έκανε αναφορά για τα πεπραγμένα της διετίας εν μέσω κρίσης πανδημίας διότι, όλα συνεχίζονταν κανονικά και αδιάκοπα για την αντιμετώπιση και διαχείριση αυτής της κρίσης σε ότι αφορά το υγειονομικό σκέλος αλλά και τους εμβολιασμούς. Συνέχισε με την επίσκεψη του Αν.Υπουργού Υγείας κυρίου Κοντοζαμάνη Βασίλη και έδωσε έμφαση στο ότι «από τα εγκαίνια του Γ.Νοσοκομείου Γρεβενών είχε να μας επισκεφτεί Υπουργός Υγείας διότι δεν είχε κάτι να δει και να θαυμάσει αφού ειδικά την τελευταία 5ετία το Γ.Νοσοκομείο Γρεβενών βρισκόταν σε ημι-πτώχευση».

Ενημέρωσε ότι κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Πέτσα Στέλιου δόθηκαν περίπου 22 εκατομμύρια μόνο στον Δήμο Γρεβενών για έργα, όπως επίσης ότι την Πέμπτη ο Δήμαρχος κύριος Δασταμάνης Γεώργιος, μαζί με τον Βουλευτή θα βρεθούν στο γραφείο του Υπουργού για την δρομολόγηση του μεγάλου έργου υδροδότησης της κοινότητας του Μεγάλου Σειρηνίου. Προυπολογισμού : 960.000 ευρώ.

Παράλληλα ο Βουλευτής στην συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο, έδωσε μεγάλη ελπίδα για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Γρεβενών, στο ότι και θα παραμείνουν ανοιχτά σύμφωνα με δέσμευση του Υφυπουργού Παιδείας, αλλά και θα γίνει σχετική αναδιάρθρωση για να μην έχουμε διαρροή φοιτητών σχολιάζοντας την επίσκεψη του Υπουργού στα Γρεβενά κατά την οποία  και ο ίδιος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις.

Σε ότι αφορά την πρόσφατη απόφαση για τους ανθρώπους που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 1995 είπε: «Μαζί με τους συναδέλφους μου από τις ΠΕ Κοζάνης με κύριο Αμανατίδη Γιώργο  και Φλώρινας με κύριο Αντωνιάδη Ιωάννη καταφέραμε με αγώνα που ξεκίνησε πολύ καιρό πριν κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν δίκαιο και βατό να γίνει η απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ. Με Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, εξαιτίας του σεισμού του 1995.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας,  κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο που έκανε αποδεκτή την εισήγησή  μαζί με τους Βουλευτές Φλώρινας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη και Κοζάνης κ. Αμανατίδη Γιώργου».

Κλείνοντας του έγινε ερώτηση σχετικά με το ψήφισμα, που το προηγούμενο βράδυ έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δεσκάτης και με πλειοψηφία αποφασίστηκε να  ενστερνιστούν και να ασπαστούν τις απόψεις και τις θέσεις που εκφράζονται στο υπ. αριθμ. πρωτ. 4549/18-6-2021  κείμενο των Ενεργών Πολιτών Δεσκάτης, επέχοντος θέση καταγγελίας –  αναφοράς, σε βάρος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης.

Ο Βουλευτής γνώριζε πολύ καλά το θέμα διότι έχει και ο ίδιος συνεχείς οχλήσεις από πολίτες κατοίκους του Δήμου Δεσκάτης , οι οποίοι παραπονιούνται για τον υπερβάλλοντα ζήλο του Διοικητή και συγκεκριμένα έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» από την πλευρά του εν λόγω Διοικητή.

Επίσης αποκάλυψε ότι και αστυνομικοί έχουν έρθει σε ρήξη με τον Διοικητή διότι τους επίπληξε και τους έριξε πρόστιμο ποινής επειδή δεν έδωσαν πρόστιμα στο μέγεθος που ζητούσε.  Έκλεισε με την ανακοίνωση  ότι το θέμα του Διοικητή Δεσκάτης, θα πρέπει να λυθεί άμεσα και το ραντεβού με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Χρυσοχοΐδη Μιχάλη παράλληλα είναι μονόδρομος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: