ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Γιατί ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη αγωνίζονται με μπλούζα των χορηγών και όχι με το εθνόσημο

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για το γεγονός ότι οι αθλητές Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες με φανέλες των χορηγών τους και όχι με... τα χρώματα της χώρας τους.

Οι δύο αθλητές επέλεξαν να αγωνιστούν με μπλουζάκι του χορηγού τους, που ταιριάζουν στα χρώματα της Ελλάδας, καθώς η Ομοσπονδία τένις δεν τους ζήτησε να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο ή έστω με την αναγραφή Hellas στο πίσω μέρος της μπλούζας.

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, οι δύο αθλητές ενημερώθηκαν πως πρέπει να τοποθετήσουν το εθνόσημο και την αναφορά Hellas στο πίσω μέρος της εμφάνισή τους. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τους δύο πρωταθλητές και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να δημιουργηθούν τα νέα ρούχα για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη.

Στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις, η ΔΟΕ έχει παραχωρήσει τη δυνατότητα στην παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, οι αθλητές που αγωνίζονται να φορούν τα ρούχα που θέλουν, εν προκειμένω των χορηγών τους, ούτως ώστε να τους προσελκύσουν στη διοργάνωση.

Έτσι, οι επαγγελματίες παίκτες μπορούν να φορούν είτε τις φανέλες των χωρών τους, χωρίς διακριτικά, είτε φανέλες των χορηγών τους, με ή χωρίς εθνικά διακριτικά. Για παράδειγμα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγωνίζεται με τη φανέλα και το εθνόσημο της Σερβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: