ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Ένας πρωτοποριακός καλλιτέχνης, ο Στέλιος Γενεράλης, μας παρουσιάζει τα Fun(k)y Stories

Ένας πρωτοποριακός καλλιτέχνης μας παρουσιάζει μια ιδιότυπη σειρά video κόμικ που σατιρίζουν τα «κακώς κείμενα» της καθημερινότητας. Ο Στέλιος Γενεράλης και τα... FUN(k)Y STORIES του ανοίγουν έναν νέο δρόμο στο σχολιασμό και το καυστικό χιούμορ. Πως προέκυψε η ιδέα;

Σ.Γ.: Η ιδέα σχολιασμού των "κακώς κειμένων" μίας κοινωνίας δεν είναι κάτι καινούριο, έστω κι αν ο τρόπος παρουσίασης είναι πρωτοποριακός για τα ελληνικά δεδομένα. Η ιδέα προέκυψε από τη καθημερινότητα, όπου συναντώ πολλούς που ηθελημένα έχουν τέτοιες συμπεριφορές, γνωρίζουν πως είναι "λανθάνουσες", αλλά απαντούν "εε, έτσι είναι τα πράμματα, τι να κάνουμε τώρα"..

Γιατί επέλεξες τον συγκεκριμένο τρόπο παρουσίασης, το είδος αλλά και τον αγγλικό στίχο;

Σ.Γ.: Ο τρόπος παρουσίασης συμβαδίζει με την εποχή. Ο groovy ρυθμός είναι λιγότερο "ενοχλητικός" στις περισσότερες ηλικίες ανεξαρτήτως μουσικών ακουσμάτων. Η γρήγορη εναλλαγή εικόνων σε αναγκάζει να το ξαναδείς πιο αργά για να εστιάσεις στην ουσία. Ο επίκαιρος στίχος, επίτηδες χωρίς βωμολοχίες για προσβασιμότητα ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι σε 2ο πρόσωπο ενικού και θέτει τον ακροατή στο επίκεντρο. Αγγλικός στίχος γιατί τα θέματα δεν αφορούν μόνο την ελληνική κοινωνία. Επίσης, πιστεύω πως οι μεγάλες αλήθειες "καταπίνονται" πιο εύκολα όταν λέγονται στα αστεία, αλλά όχι γελοία. Είναι πολύ λεπτή η διαφορά.

Η πανδημία έχει επηρεάσει τη μουσική αλλά και την πορεία των καλλιτεχνών;

Σ.Γ.: Φυσικά. Όπως έχει επηρεάσει το σύνολο των δραστηριοτήτων και την ίδια μας τη ζωή. Πολλοί καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στη καραντίνα διαδικτυακά. Οι εντυπώσεις εκατέρωθεν ήταν "το μη χείρον, βέλτιστον".. Ξέρετε, η μουσική είναι μία τέχνη αλληλεπίδρασης. Είναι μία εμπειρία που την ζείς μία φορά, χαράσσεται στη μνήμη και κάθε επόμενη φορά είναι μοναδική.

Τι ετοιμάζεις για το επόμενο διάστημα;

Σ.Γ.: Ετοιμάζω τα επόμενα τρία τεύχη και μαζί με τη συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια, συνυπογράφω τη μουσική επένδυση και επιμελούμαι τα ηχητικά εφέ της θεατρικής παράστασης "Καραϊσκάκης: ο παρεξηγημένος ήρωας" του Γιάννη Κωσταρά σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου και, ετοιμάζουμε κάποιες νέες διαδικτυακές κυκλοφορίες από την εταιρία Zoe Music.

Δείτε τα Fun(k)y Stories εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=Z-3qpLtze6g&list=PLmlszSo217Hwy_4HfMj3Lj2CONMdwecFH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις