ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Δημιουργία Συλλόγου Υποστήριξης του υπεραστικού άλσους «Άλσος Θεοδωρίδη»

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

    Μετά την αγωνία του φετινού καλοκαιριού, όπου όλοι ζήσαμε τις καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Εύβοια, στην Αττική και στην Πελοπόννησο και έχοντας ταυτόχρονα και...

την δική μας αγωνία μήπως κάτι συμβεί στο δικό μας πανέμορφο υπεραστικό άλσος που δίνει ζωή στην πόλη μας, και που ένα ανάλογο συμβάν θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή και αφού έχουμε ηρεμήσει μετά την αλλαγή των καιρικών συνθηκών, η Εθελοντική Κίνηση Πολιτών της πόλης μας αποφάσισε να ιδρύσει Σύλλογο για την προστασία του Άλσους ¨Θεοδωρίδη¨.

    Ο σκοπός του Συλλόγου είναι να συνεργαστεί με την Δασική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική, ενισχύοντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις τους. Η Δασική Υπηρεσία οφείλει με το εργατικό προσωπικό της να απομακρύνει τα ξερά ξύλα και τις ξερές πευκοβελόνες, καθαρίζοντας το δάσος από αυτό το ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό.

    Τα μέλη του Συλλόγου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περιόδους καύσωνα, θα αναλάβουν την φρούρηση του δάσους με σκοπιές δίωρες σε όλη την περίμετρο του τόσο στην κάτω πλευρά όσο και στην πάνω πλευρά σε συγκεκριμένα σημεία με εύλογες αποστάσεις μεταξύ τους και με έναν στοιχειώδη εξοπλισμό για την άμεση επέμβαση αν χρειαστεί.

    Έχουμε ιερό χρέος να προστατεύσουμε ότι πιο πολύτιμο διαθέτει σήμερα η πόλη μας, που μας προσφέρει πνοή ζωής και βελτιώνει καταλυτικά τις συνθήκες και την ποιότητα της. Πιστεύω πως η αγωνία μας είναι κοινή με όλους τους κατοίκους των Γρεβενών για να μην συμβεί το παραμικρό στο πολύτιμο δάσος μας, το οποίο ορθώνεται ρωμαλέο και πανέμορφο απέναντι στις υψηλόκορμες πολυκατοικίες και το μπόλικο μπετόν της πόλης και αλλάζει την κυριολεκτικά την ψυχολογία όλων μας.

    Για την δημιουργία του Συλλόγου και για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη και να «στρατευτούν» για αυτόν τον ανώτερο σκοπό μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κυριάκος Ταταρίδης: 6970802169

Kώστας Μηλιώνης: 6934083684

 

Μετά τιμής,

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: