ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση βάζει στους Πόντιους «το μαχαίρι στο λαιμό»

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει η ελληνική πολιτεία τη στήριξη των παλινοστούντων ομογενών που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, λόγω της αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων που... έλαβαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Οι τράπεζες στέλνουν επιταγές πληρωμών και τη κυβέρνηση τους παραπέμπει στη ρύθμιση με τις 120 δόσεις.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κουρεύει τα δάνεια των λίγων και βάζει «το μαχαίρι στο λαιμό» των Ποντίων.

«Γιατί γυρίζετε την πλάτη σε αυτούς τους συμπατριώτες μας, τους Τραντέλλενες, που νιώθουν και επαναλαμβάνουν «στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος»; Εκεί τους κυνηγούσαν με τις σταλινικές διώξεις ως Έλληνες. Εμείς τους είπαμε να έρθουν και τους λέμε θα σας πετάξουμε από τα σπίτια σας;», δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

«Εμείς πήραμε απόφαση για να διευκολύνουμε αυτούς τους ανθρώπους. Δώσαμε δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις για όσα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως 7/4/2019», απάντησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε έντονο ύφος να επισημαίνει ότι: «Και έρχεστε εσείς, οι σοφοί κίνσορες να κάνετε τι; Να πείτε τι; Στη γιαγια που φτιάχνει τερλίκια και πηγαίνει στο παζάρι να τα πουλήσει για να φτιάξει μεροκάματο, της βάζετε το μαχαίρι στο λαιμό»;

Μάλιστα ο κ. Τριανταφυλλίδης επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας το κυβερνητικό κόμμα ως «πρωταθλητή των μπαταχτσήδων».

Απαντώντας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρεσέντο υποκρισίας λέγοντας ότι «το κόμμα που έκοψε το ΕΚΑΣ έρχεται και μας παριστάνει τον ευαίσθητο;», για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «σε επόμενη φάση με την καλύτερη ευκαιρία της οικονομίας ελπίζω να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικότερα τους ανθρώπους που είναι σε δυσκολία».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: