ΣΙΝΕ

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

Σε τελική ευθεία οι εργασίες της Εμποροπανήγυρης Άργους Ορεστικού – ΦΩΤΟ Απορρίφθηκε η πρόταση ακύρωσης

Σε τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι εργασίες, από τα συνεργεία του δήμου, κατασκευής της φημισμένης Εμποροπανήγυρης του Άργους Ορεστικού, με την τοποθέτηση των τεντών στα περίπτερα.

Όπως εδώ και μέρες... έχει διαμηνύσει ο δήμαρχος Άργους Ορεσιτκού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, το πανηγύρι φέτος θα πραγματοποιηθεί, αλλά με αυξημένα υγειονομικά μέτρα, με τα οποία προβλέπεται από την πλευρά των εκθετών, η προσκόμιση πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους. Άλλωστε, όπως έχει πει ο κ. Κεπατσόγλου, εφόσον η κυβέρνηση δεν απαγορεύει την πραγματοποίηση εμποροπανηγύρεων, αλλά θέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για την διενέργεια τους, που ο δήμος Άργους Ορεστικού μπορεί να υποστηρίξει, δεν συντρέχει λόγος ακύρωσης του.

Επίσης, μάλλον την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση από τον πρόεδρο του Παναγιώτη Βακόπουλο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει εκδοθεί η παράταξη «Δήμος Μπροστά» του κ. Σωκράτη Μπουρινάρη ζητά την ματαίωση του πανηγυριού για λόγους δημόσιας Υγείας, ενώ η παράταξη «ΛαΊκή Συσπείρωση» με την κα Αννέτα Γραμμένου, που υπογράφει την σχεστική ανακοίνωση, με ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Χρήστο Νατσούλη, φαίνεται να μην είναι αντίθετα στην πραγματοποιήση του πανηγυριού, αρκεί να γίνει με αυξημένα μέτρα ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού. Αν αυτό, σύμφωνα με όσα είπε η κα Γραμμένου, δεν μπορει να εξασφαλιστεί, τότε θα υποστηρίξει την μη πραγματοποιήση και φέτος της Εμποροπανήγυρης.

Πάντως οι εργασίες κατασκευής, προχωρούν κανονικά και ήδη τα συνεργεία, τοποθετούν τις τέντες, όπως προαναφέραμε, ενώ και από το στήσιμο, φαίνεται ότι εφόσον πραγματοποιηθεί, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι σας άλλες χρονιές, καθώς δεν θα υπάρχουν τα «μπαράκια» για την αποφυγή συνωστισμού, ενώ και τα περίπτερα έχουν στηθεί σε κάποια σημεία (μεγάλη στοά) με τρόπο που να βοηθά τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει να τηρηθούν!

Φωτογραφίες: Σάκης Καρανικόλας
πηγη

Απορρίφθηκε η πρόταση για ακύρωση της Εμποροπανήγυρης – Θα πραγματοποιηθεί νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά από περίπου δύο ώρες συζήτησης, που αφορούσε την πρόταση της ακύρωσης σήμερα, της φετινής εμποροπανήγυρης, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους Ορεστικού, απέρριψε την πρόταση του συνδυασμού της μειοψηφίας «Δήμος Μπροστά» και υιοθέτησε κατά πλειοψηφία, από τον συνδυασμό «Προτεραιότητα στον Πολίτη» και τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» την πρόταση για εκ νέου σύγκληση του συμβουλίου στις 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα παρθεί και η τελική απόφαση για την διεξαγωγή ή μη του πανηγυριού!

Ωστόσο, προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα ακύρωσης, οπότε ο προγραμματισμός για την διεξαγωγή του πανηγυριού από 22 εως 28 Σεπτεμβρίου ισχύει. Στο νεότερο Δημοτικό Συμβούλιο, αν υπάρχουν και οι ανάλογες συνθήκες και εισηγήσεις των ειδικών, με τους οποίους βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία ο δήμος Άργους Ορεστικού, τότε είναι πιθανό η εμποροπανήγυρη να ακυρωθεί.

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε μετά από επιστολή που έστειλε στο πρόεδρο του Παναγιώτη Βακόπουλο η αντιπολίτευση, ζητώντας να συζητηθεί του θέμα της ακύρωσης και της φετινής Εμποροπανήγυρης για λόγους υγείας, καθώς επίσης του θέμα του δημοτικού ΚΔΑΠ, αλλά και το θέμα του οικοπέδου της πλατείας.

(Το δημοτικό συμβούλιο συνεχίζεται για το θέμα του δημοτικού ΚΔΑΠ και του οικοπέδου της κεντρικής πλατείας)

Η αρχική εισήγηση του Σωκράτη Μπουρινάρη από τον συνδυασμό «Δήμος Μπροστά» – Αμέσως η απάντηση του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου

Η πρόταση του δημάρχου Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου:

Μετά από διάλογο που προηγήθηκε αλλά και την τοποθέτηση που έκανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, με την οποία υπεραμύνθηκε την απόφαση για την πραγματοποιήση της Εμποροπανήγυρης, ανέφερε ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με όσα ισχύουν σήμερα, αλλά ακόμα για πιο ξεκάθαρη εικόνα να πραγματοποιηθεί νέο δημοτικό συμβούλιο στις 15 Σεπτεμβρίου, αφού ήδη θα έχουν ανοίξει τα σχολεία και θα είναι πιο κοντά κατά τις ημέρες πραγματοποιήσης της. Επίσης επεσήμανε πως ακόμα και την τελευταία στιγμή, αν οι ειδικοί κρίνουν πως δεν υπάρχουν τα δεδομένα που επιτρέπουν την πραγματοποιήση της εμποροπανήγυρης, τότε αυτή θα ακυρωθεί!

Επίσης ο κ. Κεπαπτσόγλου έκανε εκτενή αναφορά σε διάφορα μέτρα που μπορούν να διασφαλίσουν την δημόσια υγεία και εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα σε άλλους δήμους, που προχώρησαν στην ακύρωση των πανηγυριών τους και στον δήμο Άργους Ορεστικού, ο οποίος διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, επομένως και να χάσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε περίπτωση ματαίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: