ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Σπήλαιο Αλιστράτης: Ενα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα Σπήλαια της Ευρώπης

Tο Σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών θεωρείται ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα Σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Ο πλούσιος σταλαγμιτικός και σταλακτιτικός διάκοσμος ...εντυπωσιάζει και μαγεύει τον επισκέπτη. Η διαδρομή μέσα στο σπήλαιο διαρκεί 1 ώρα και ο επισκέπτης διανύει 1 χλμ σε εντελώς επίπεδο διάδρομο. Η θερμοκρασία είναι σταθερή χειμώνα- καλοκαίρι στους 18 βαθμούς.


Το Σπήλαιο της Αλιστράτης Βρίσκεται πάνω στον Εθνικό δρόμο Σερρών- Δράμας και απέχει 22 χλμ από την Δράμα, 45 από τις Σέρρες , 65 χλμ από την Καβάλα και 135 από την Θεσσαλονίκη. Στο σπήλαιο Αλιστράτης από τον Ιούλιο του 2021 ξεναγεί τον κόσμο για 150 μ. το ρομπότ ξεναγός «Περσεφόνη» και μετά για την υπόλοιπη διαδρομή συνεχίζει το γκρουπ με τον άνθρωπο ξεναγό της εταιρείας. Πρόκειται για ένα πολύγλωσσο ρομπότ , που μιλάει 33 γλώσσες ανάμεσα σε αυτές και αρχαία Ελληνικά.




Είναι το μοναδικό ρομπότ ξεναγός σπηλαίου παγκοσμίως που εδώ και μέρες ξεναγεί τους επισκέπτες του εξαιρετικής ομορφιάς Σπήλαιο Αλιστράτης, κατασκευή ελλήνων επιστημόνων ερευνητών του ΙΤΕ Κρήτης. Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του σπηλαίου, στα σχέδια των υπευθύνων εντάσσονται και άλλες παρόμοιες δράσεις με στόχο τον εμπλουτισμό της εμπειρίας των επισκεπτών. Δίπλα ακριβώς από το Σπήλαιο βρίσκεται το φαράγγι του ποταμού Αγγιτη. Στην βόρεια πλευρά της Αλιστράτης βρίσκεται ο λόφος του Αγ. Κωνσταντίνου όπου υπάρχει ζωολογικό κήπος με πληθώρα Ελαφιών , Παγονιών, Λάμα κ.α . Στην Αλιστρατη μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει τα τοπικά εδέσματα στις παραδοσιακές ταβέρνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: