ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Οι πιστοί βγάζουν τις μάσκες για να φιλήσουν τον Άγιο Δημήτριο, συνωστισμός χωρίς μέτρα στις εκκλησίες

Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου θα καθορίσει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση των επόμενων ημερών γι’αυτό και οι μάσκες είναι απαραίτητες. Οι ειδικοί κρούουν... τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις παρελάσεις και τις εθνικές εορτές. Οι παρελάσεις θα γίνουν αλλά όλοι θα φορούν μάσκες και η διάρκειά τους θα είναι 1 ώρα.

Χωρίς αστυνομικούς στις εισόδους της εκκλησίας τελέστηκε ο Όρθρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια για τον εορτασμό του Πολιούχου θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το GRTimes.gr εκατοντάδες είναι οι πιστοί που από νωρίς το πρωί σπεύδουν για να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία.

Επίσης σημειώθηκαν και απρόοπτα με ιερέα να βάζει μέσα νωρίτερα δύο πιστούς χωρίς μάσκα παρότι το απαγόρευσε προσωπικό της ΕΛΑΣ. Άλλος ιερέας διαμαρτυρήθηκε για την έντονη παρουσία της ΕΛΑΣ έξω από τον Ναό με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να έχουν απομακρυνθεί από τις εισόδους.

Πέριξ του Ιερού Ναού ωστόσο η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και συνοδεύτηκε από τον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το thesstoday.gr, ούτε στις εισόδους ούτε εντός του Ιερού Ναού βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη συρροή πιστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν φορά μάσκα και ασπάζεται τις εικόνες.





Ωστόσο δεν λείπουν ούτε σήμερα οι πιστοί που κατεβάζουν τις μάσκες προκειμένου να ασπαστούν τις εικόνες, τόσο εντός όσο και εκτός του Ναού.

Η επίσημη δοξολογία ήταν προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί, παρουσία πιστών -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ενώ το «παρών» θα δώσει και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: