ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Δήμος Γρεβενών: Μια όμορφη γωνιά παράδοσης και τουρισμού δημιουργήθηκε στο Δημαρχείο

Έναν όμορφο χώρο λαϊκής παράδοσης και ορεινού τουρισμού δημιούργησε ο Δήμος Γρεβενών στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου, έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα,... τοποθετήθηκαν φωτιζόμενες προθήκες με παραδοσιακές φορεσιές των Γρεβενών όπως είναι η επίσημη ανδρική φορεσιά (φουστανέλα, φέσι, χολέβια, πισλί, τσαρούχια, μαχαίρι και κάπα) και η γιορτινή γυναικεία φορεσιά (στόφα, ντουλαμάς, νυφιάτικες κάλτσες, τσίπα και μαξιλάρι), προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου μας.

Στο ίδιο σημείο φιλοξενείται επίσης ένα από τα καλαίσθητα ξυλόγλυπτα έργα της περίφημης συλλογής του Δημητρίου Αγοράστη, συμβάλλοντας παράλληλα στη γενικότερη ανάδειξη του χώρου μέσα από την ανεξάντλητη λαϊκή τέχνη της περιοχής μας.

Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να βρει ακόμη δωρεάν βιβλία, έντυπα και φυλλάδια που αφορούν τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Γρεβενών, τα άγρια μανιτάρια, το Β΄Συνέδριο των Απανταχού Γρεβενιωτών όπως και πολλά αρχειακά επιστολικά δελτάρια (καρτ-ποστάλ) με τοπία και μνημεία του τόπου μας, ιδανικά για συλλέκτες και ερευνητές.







Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: